FinancieelBeginnen met aandelen

Beginnen met aandelen

We hebben vast allemaal weleens van aandelen gehoord. Misschien heb je een vriend die daar veel mee bezig is, of heb je het een keer voorbij zien komen op de televisie in een film? Hoe dan ook, het kopen en verkopen van aandelen is een enorme markt. Misschien is het nu tijd om daar zelf ook eens in te stappen. Je kan bijvoorbeeld aandelen Total kopen. In deze blog vertel ik je meer over aandelen. Lees je mee?

Wat zijn aandelen?

Want wat zijn aandelen nu eigenlijk? Nou, ieder bedrijf bestaat uit aandelen en deze kan je kopen. Zo wordt je aandeelhouder en ben je dus een beetje de baas van een bedrijf, samen met alle andere aandeelhouders. Meestal betekent dit niet dat je iets over het bedrijf te zeggen hebt. Op papier werkt het wel zo maar door de enorme hoeveelheid aandelen en de prijzen daarvan, hebben een hoop mensen maar zo’n klein aandeel dat ze niet echt invloed kunnen uitoefenen op het bedrijf.

Hoe werkt het?

Zoals ik al zei, kan je aandelen kopen. Hiervoor bestaat de Beurs. Dat is waar ze in veel films over schreeuwen en waar Wall Street in New York bekend om staat. Hier wordt veel gehandeld. Je hebt ook aandelen in een bedrijf als je er zelf één opstart maar hier haal je meestal niet zo’n winst uit als wanneer je aandelen koopt bij grote bekende bedrijven.

Waarom zou je?

Veel mensen weten wel dat het risico van aandelen kopen groot is. Waarom is dat en waarom zou je er dan überhaupt aan beginnen? Dat risico komt door de wisselende markt. Iets kan nu heel veel waard zijn en morgen niet, een kwestie van gokken dus. Maar door die wisselende markt kan het ook ineens goed uitpakken. Het geld wat je dan geïnvesteerd hebt, zou weleens verdubbeld kunnen worden of zelfs meer dan dat! Dat steek je dan maar mooi in je zak.

Wanneer is het beste moment?

Maar goed, wat is dan precies het beste moment om in te stappen? Zoals ik al zei, wisselt de markt enorm en is er over het algemeen geen peil op te trekken. Het is dus soms een beetje gokken. Een goede vuistregel is om niet meer te investeren dan je bereid bent om te verliezen. Zo kan het alleen maar beter worden en heb je er geen last van als het niet meteen uitpakt zoals je zou willen. Kijk online voor meer informatie over een aandeel Total kopen.

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou