AlgemeenDe eerste tekenen van een social media verslaving

De eerste tekenen van een social media verslaving

Social media is overal. Het is geïntegreerd in ieder platform. Eerst dachten we dat de hype rondom social media wel over zou waaien. Maar inmiddels heeft het de tand des tijds wel doorstaan. Social media is here to stay.

Toen twintig jaar geleden Blackberry de markt op kwam, werd de hype al voorspeld. Het razend populaire telefoontje werd al snel “crackberry” genoemd, omdat mensen voortdurend met hun telefoon aan hun hand zaten om hun e-mail te checken. Het was toen een vreemd gezicht op straat. Maar inmiddels zijn we niet anders gewend.  

Maar net als alles in het leven moeten er grenzen zijn aan het gebruik van social media. Sommige mensen kunnen letterlijk niet meer zonder hun telefoon. Een Social media verslaving is niet ongebruikelijk, met name onder de jongere generaties. Iets om waakzaam voor te zijn, want het is een probleem dat tekenend zijn voor iemands leven. En op dat moment is het belangrijk aan de bel te trekken en hulp bij verslaving te zoeken. Dit zijn de eerste tekenen die kunnen duiden op een social media verslaving.

1. Je leest, reageert en promoot bloggen die over niets gaan

Mensen, dit gebeurt echt. Veel blogs of posts gaan eigenlijk nergens over. En toch nemen mensen hun tijd om daar op te reageren. Te liken en het te delen. Zouden we onze tijd niet beter aan iets zinnigs kunnen besteden?

2. Het gebruik van hashtags

Het gebruik van een hashtag of apenstaartje is social media is erg gebruikelijk. Maar zodra deze symbolen ook in je email opdoen, moet je even opletten.

3. Je huisdier op social media

Het lijkt wel of steeds meer mensen zijn gaan geloven dat hun huisdier een eigen leven heeft. Maar mensen, je dier kan niet praten. En daarom heeft je huisdier ook geen Twitter, Facebook, en al helemaal geen LinkedIn nodig. Als je huisdier zou kunnen praten, zouden ze je voor gek verklaren.

4. Je ochtendritueel

Als het eerste wat je ’s ochtends doet is het checken van je berichten, en of je nog ergens vermeld of retweet bent, voordat je aan je ontbijt of het toilet toekomt, dan ben je écht verslaafd. Als je deze zaken checkt na het tandenpoetsen, ben je misschien een hoog risico. Probeer daarom eens eerst je ontbijt te eten en wat bloed naar je hersenen te krijgen, voordat je gedachteloos je social media checkt.

5. Je deelt alles

Dit is misschien het ergste teken van alles, en verdient misschien wel een eigen artikel. Als je de noodzaak voelt om alle gedachten die je hebt te delen, stop dan alsjeblieft. Dan ben jij eigenhandig mijn reden om platforms zoals Facebook te bannen. Mensen zitten echt niet te wachten op AL jouw gedachtespinsels. Maak daarom een voorselectie en beslis pas aan het einde van de dag wat het wel en niet waard is om online te zetten.

Een social media verslaving moet niet worden onderschat. Wees dus op je hoede!

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou