Zakelijk Waarom jij jouw voertuigen moet kunnen volgen

Waarom jij jouw voertuigen moet kunnen volgen

-

Je kent het ongetwijfeld: GPS. Het is een systeem wat nu al decennia lang bestaat en niet weg te denken is uit het hedendaagse leven. Het gebruikt je locatie (of dat van het apparaat waar het over gaat) om ten opzichte van de satelliet jouw werkelijke locatie te kunnen bepalen. De verwerking hiervan is tegenwoordig standaard in de meeste voertuigen, telefoons en andere elektronische apparaten. Het meest bekende gebruik hiervan is hetgeen we allemaal kennen: navigatiesystemen. Het is haast onvoorstelbaar om nog zonder te moeten. Er zijn echter veel meer toepassingen hiervoor die ook voor jou interessant zijn.

Voertuigen volgen

Een populaire implementatie van GPS is die voor het gebruik van voertuigvolgsystemen. Het klinkt wellicht een beetje ingewikkeld, maar dit is heel simpel en de kans is groot dat je het gebruik hiervan weleens hebt gezien of meegemaakt. Er zijn genoeg voorbeelden hiervan in de praktijk. Hierbij kun je denken aan bussen. Maatschappijen die openbaar vervoer regelen of reisorganisaties die gebruik maken van bussen, maken hier veelal gebruik van. Het is voor hen erg belangrijk om in de gaten te kunnen houden waar en wanneer hun voertuigen zijn, om zo de planningen in de gaten te kunnen houden en op problemen in te kunnen spelen.

Openbare orde

Voor de waarborging van de openbare orde is het voor hulpdiensten van cruciaal belang om hun voertuigen te kunnen monitoren. Zo kan de politie bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde eenheden inschakelen om zo snel mogelijk bij een melding te kunnen komen. Ditzelfde geldt voor de brandweer en ambulance natuurlijk. Door een combinatie van deze hulpdiensten te implementeren in hetzelfde voertuigvolgsysteem kunnen de medewerkers in de meldkamer het beste en snelste schakelen op de situaties die er spelen.

Bezorgdiensten

Voor bezorgdiensten is het tegenwoordig ondenkbaar dat ze moeten werken zonder het gebruik van voertuigvolgsystemen. Denk bijvoorbeeld aan het grote pizzaconcern met de dominostenen als handelsmerk. Tegenwoordig kun je zelfs de bezorger van jouw bestelling volgen vanaf het moment dat hij of zij de deur verlaat tot aan het moment dat deze voor je deur staat. Behalve dat dit erg fijn is voor de klanten, is dit nog fijner voor de bedrijven. Zij kunnen immers hun bezorgers in de gaten houden om te bepalen wanneer welke bestelling kan worden bereid en welke bestellingen kunnen worden gecombineerd in verband met het afleveradres.

Landbouw

Een ander veel vergeten branche waarin voertuigvolgsystemen veel worden gebruikt, is de landbouw. Boeren gebruiken de GPS technologie volop voor het optimaliseren van hun teelt. Zo kunnen ze heel nauwkeurig bijhouden welke plekken al besproeid zijn en welke niet. Ook gebruiken ze de GPS in het geval van diefstal van hun voertuigen.

Laatste Nieuws

Rijwerk goed onderhouden, hoe pak je dit aan?

Het aanschaffen van rijwerk, als bijvoorbeeld een graafmachine, bulldozer of heftruck, is een grote investering. Je wil dan ook...

Het inhuren van een lasbedrijf voor verschillende klussen

In Nederland zijn er veel verschillende banen, waardoor iedereen gespecialiseerd is in zijn of haar eigen vak. Zo zul...

Kantoorplanten verbeteren je productiviteit

  Uit onderzoeken is gebleken dat planten op kantoor niet alleen gezellig staan, maar ook nog eens een positief effect...

De cozy loft-look!

De beste manier om te genieten van je huis en om thuis lekker gasten te kunnen ontvangen is met...

De volgende stap met jouw bedrijf! Zo doe je dat

Heb je een eigen bedrijfje en wil je graag stappen zetten naar een groter bedrijf? Dan is het belangrijk...

Waarom een minigraafmachine huren?

Op een bouwplaats worden veel apparaten en machines gebruikt. Hieronder is er de minigraafmachine die wordt gebruikt bij vernietigingswerken...

Must read

Rijwerk goed onderhouden, hoe pak je dit aan?

Het aanschaffen van rijwerk, als bijvoorbeeld een graafmachine, bulldozer...

Het inhuren van een lasbedrijf voor verschillende klussen

In Nederland zijn er veel verschillende banen, waardoor iedereen...

AanbevolenGerelateerd
voor jou