Financieel De voordelen van (elektrisch) fietsen

De voordelen van (elektrisch) fietsen

In Nederland gaan we weer langzaamaan terug naar normaal, de restricties omtrent de pandemie worden stukje bij beetje versoepeld. We hebben even geproefd hoe het is als ons leven op pauze staat en wat we zoal met onze tijd kunnen doen als we niet werken. De meeste mensen gingen de afgelopen periode massaal naar buiten om van het lente zonnetje te genieten en gezond te blijven. Een van de activiteiten die weer veel wordt beoefend is fietsen. En dat is bevorderlijk voor de gezondheid van velen. Fietsen is goed voor jong en oud! Lees hier over de vele voordelen van fietsen:

Fietsen is goed voor je weerstand

Ja, je leest het goed. Fietsen is ontzettend goed voor je weerstand. De gemiddelde fanatieke fietser is veel beter bestand tegen virussen en bacteriën. Zeker in deze tijd is het ontzettend belangrijk om je goed te bewapenen met een hoge weerstand. En laat je niet afschrikken door een beetje regen of wind. Veel mensen denken dat je gauw ziek wordt als je met slecht weer buiten bent, maar dat is niet waar. De kans dat je een virus te pakken krijgt is groter in een warme, volle bus of tram. Fietsen is dus Covid-proof!

Fietsen is hart-stikke goed voor je hart en bloedvaten

Fietsen verminderd de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Ook voorkomt het de ontwikkeling van suikerziekte. Uit onderzoek is gebleken dat als je gemiddeld 2,5 uur per week aan lichaamsbeweging besteedt, je de kans op deze ziekten verkleind. En aangezien de meeste mensen in Nederland voor werk achter een bureau zitten, is het dus extra belangrijk om tijd vrij te maken voor dagelijks bewegen. Als je elke dag een kwartiertje fietst, dan kom je al een heel eind.

Fietsen is goed voor het milieu

Door te kiezen voor de fiets in plaats van de auto draag je bij aan het milieu. Als fietser veroorzaak je namelijk geen CO2 uitstoot. Ook het produceren van een fiets is veel minder belastend voor het milieu dan bijvoorbeeld het produceren van een auto. Bovendien bespaar je een hoop op brandstof kosten. Dus niet alleen het milieu is blij met je, maar ook je portemonnee!

Van fietsen word je fitter

Of je nu wilt afvallen of meer spiermassa wilt opbouwen, fietsen kan jou daar goed bij helpen. Door te fietsen verbrand je een hoop calorieën en train je je bovenbenen en je kuiten. Bovendien bouw je een goede conditie op met fietsen, wat weer ontzettend goed is voor je algehele gezondheid en weerstand.

Elektrisch fietsen

Ben je niet zo van het trappen of woon je in een heuvelachtige omgeving? Dan is een elektrische fiets de oplossing voor jou. Naast bovengenoemde voordelen zitten er nog een hoop voordelen aan elektrisch fietsen. Het kost minder moeite omdat je niet hard hoeft te trappen, je komt niet helemaal bezweet aan op je werk en je verplaatst je veel sneller van A naar B. Met een elektrische fiets kun je zelf de versnelling bepalen, waardoor je het jezelf zo intensief of makkelijk mogelijk kunt maken.

Laatste Nieuws

Duurzamer in de auto stappen met behulp van carsharing

In de bruisende drukte van een grote stad is mobiliteit een cruciale factor. Met een overvloed aan mensen die...

Ontdek de voordelen van liposomale vitamine D3 en apigenine kopen

De wereld van gezondheid en welzijn is vol met ontelbare supplementen en voedingsstoffen die beloven je gezondheid te verbeteren....

Alles wat je moet weten over het gebruik van een separator

De wereld van technologie en machines kan soms een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende apparaten en instrumenten,...

Wijnen in je restaurant

In de wereld van culinaire kunst en gastronomie speelt wijn een cruciale rol bij het versterken van de smaakbeleving...

AanbevolenGerelateerd
voor jou