Zakelijk Tweedehands luxe

Tweedehands luxe

-

Ik heb iets geweldigs te melden. Zoals trouwe volgers van mijn vlogs misschien weten volg ik nu al zeven jaar een architectuurstudie. De meeste mensen weten dat de daadwerkelijke studie maar vijf jaar. De bachelor is drie jaar en de master is maar twee jaar, maar dat is nog niet alles! Veel mensen die zelf geen architect zijn weten niet dat er ook een BEP is. Een BEP is een beroepservaringperiode. Deze hebben studenten die net klaar zijn met studeren nodig om meer te leren over het vak. Dat is nodig omdat studeren niet het enige is waar architecten hun kennis vandaan halen. Het is een noodzaak dat we na onze tijd op de hogeschool of de universiteit een beroep doen op stage of werkelijke werkzaamheden bij een bedrijf. De mensen die werken bij architectenbureaus hebben jarenlange ervaring over allerlei onderwerpen. Dat is handig omdat bouwkunde niet per se een moeilijk vak is, maar het is gewoon veel. Als architect moet je met veel facetten rekening houden. Zo zijn er de bouwkundige regels van de Nederlandse overheid, de installaties die netjes weg dienen te worden gewerkt en uiteindelijk moet het totale plaatje er ook nog eens mooi uitzien. 

Mijn BEP

Zelf ben ik begonnen met werken na mijn studie. Het bedrijf waar ik werkzaam was was, anders dan mijn school, niet in Delft gevestigd. Dit had voor mij een zeker voordeel. Het bedrijf werkte er namelijk naartoe om elk van zijn werknemers auto’s te leasen als ze bij het bureau werkzaam werden. Ik begon in november. Tijdens mijn sollicitatiegesprek hadden we het over een mercedes a klasse als lease. Het bedrijf was invloedrijk binnen de architectuur. Ik had mijn best gedaan om zoveel mogelijk stage te lopen bij bedrijven die hoog aangeschreven stonden binnen de architectuurwereld, zodat ik een plekje kon landen bij dit pretentieuze bedrijf. De voornaamste drijfveer was niet eens hun architectuur, maar het kunnen leasen van een auto vanaf jaar een. 

De Mercedes

Toen ik de eerste dag aan kwam fietsen zag ik een mercedes a klasse voor de deur van het bedrijf staan. Mijn geluk kon niet op! Ik rende zowat naar binnen om te bespreken hoe mijn eerste dag zou verlopen. De mercedes bleek na nadere inspectie niet nieuw maar een occasion. Dat is niet per se erg, hij zag er immers nog gloednieuw uit! Na wat gesprekken met de bazen van het bedrijf ontdekte ik hoe ze het konden realiseren dat iedereen binnen het bedrijf een eigen auto kon leasen vanaf hun eerste jaar. Alle auto’s maakte deel uit van een bedrijf waar mijn baas iemand kende. Deze vriend van mijn baas beschikte over een hele reeks mercedes occasions. Dat was de reden dat ze zo goedkoop aan al die autos kwamen! 

Laatste Nieuws

Dingen te doen in Amsterdam voor jongeren

Verveel jij je de laatste tijd ook heel erg? Naast het feit dat we nu in een rare tijd...

De leukste accessoires voor je telefoon

Ik denk dat ik voor een hoop mensen spreek als ik zeg dat ik altijd mijn telefoon als eerste...

Een bedrijf onderhouden, dat doe je niet zomaar!

Zodra je de sprong genomen hebt om voor jezelf te beginnen, begint het grote werk pas echt. Want er...

2021 is voor jouw bedrijf!

2020 was een vreemd jaar vol met onzekerheden maar we kunnen niet wachten tot alles weer 100% stevig op...

Beginnen met aandelen

We hebben vast allemaal weleens van aandelen gehoord. Misschien heb je een vriend die daar veel mee bezig is,...

Houtpellets: de kachel van de toekomst

Nu we massaal nadenken over een duurzamere manier van leven worden ook houtpellets steeds populairder. En dat is best...

Must read

Dingen te doen in Amsterdam voor jongeren

Verveel jij je de laatste tijd ook heel erg?...

De leukste accessoires voor je telefoon

Ik denk dat ik voor een hoop mensen spreek...

AanbevolenGerelateerd
voor jou