Zakelijk Tweedehands luxe

Tweedehands luxe

-

Ik heb iets geweldigs te melden. Zoals trouwe volgers van mijn vlogs misschien weten volg ik nu al zeven jaar een architectuurstudie. De meeste mensen weten dat de daadwerkelijke studie maar vijf jaar. De bachelor is drie jaar en de master is maar twee jaar, maar dat is nog niet alles! Veel mensen die zelf geen architect zijn weten niet dat er ook een BEP is. Een BEP is een beroepservaringperiode. Deze hebben studenten die net klaar zijn met studeren nodig om meer te leren over het vak. Dat is nodig omdat studeren niet het enige is waar architecten hun kennis vandaan halen. Het is een noodzaak dat we na onze tijd op de hogeschool of de universiteit een beroep doen op stage of werkelijke werkzaamheden bij een bedrijf. De mensen die werken bij architectenbureaus hebben jarenlange ervaring over allerlei onderwerpen. Dat is handig omdat bouwkunde niet per se een moeilijk vak is, maar het is gewoon veel. Als architect moet je met veel facetten rekening houden. Zo zijn er de bouwkundige regels van de Nederlandse overheid, de installaties die netjes weg dienen te worden gewerkt en uiteindelijk moet het totale plaatje er ook nog eens mooi uitzien. 

Mijn BEP

Zelf ben ik begonnen met werken na mijn studie. Het bedrijf waar ik werkzaam was was, anders dan mijn school, niet in Delft gevestigd. Dit had voor mij een zeker voordeel. Het bedrijf werkte er namelijk naartoe om elk van zijn werknemers auto’s te leasen als ze bij het bureau werkzaam werden. Ik begon in november. Tijdens mijn sollicitatiegesprek hadden we het over een mercedes a klasse als lease. Het bedrijf was invloedrijk binnen de architectuur. Ik had mijn best gedaan om zoveel mogelijk stage te lopen bij bedrijven die hoog aangeschreven stonden binnen de architectuurwereld, zodat ik een plekje kon landen bij dit pretentieuze bedrijf. De voornaamste drijfveer was niet eens hun architectuur, maar het kunnen leasen van een auto vanaf jaar een. 

De Mercedes

Toen ik de eerste dag aan kwam fietsen zag ik een mercedes a klasse voor de deur van het bedrijf staan. Mijn geluk kon niet op! Ik rende zowat naar binnen om te bespreken hoe mijn eerste dag zou verlopen. De mercedes bleek na nadere inspectie niet nieuw maar een occasion. Dat is niet per se erg, hij zag er immers nog gloednieuw uit! Na wat gesprekken met de bazen van het bedrijf ontdekte ik hoe ze het konden realiseren dat iedereen binnen het bedrijf een eigen auto kon leasen vanaf hun eerste jaar. Alle auto’s maakte deel uit van een bedrijf waar mijn baas iemand kende. Deze vriend van mijn baas beschikte over een hele reeks mercedes occasions. Dat was de reden dat ze zo goedkoop aan al die autos kwamen! 

Laatste Nieuws

Onesies: Wat, hoe & waarom?

Misschien heb je ze gezien in kledingwinkels, misschien heb je ze gezien op conventies, en misschien ergens anders. Maar...

Vind je droombril bij Charlie Temple

Een bril of lenzen: ontzettend veel mensen moeten er uiteindelijk aan geloven. Het is niks ergs, behalve dan voor...

Vind jouw perfecte telefoonhoesje

Ik heb laatst iets gedaan wat ik normaalgesproken nooit doe: ik heb een nieuwe telefoon gekocht! Niet tweedehands van...

Nog even en cryptocurrency Ethereum krijgt grote update! Wat gaat dit met de koers doen?

Bitcoin zal inmiddels een hele hoop mensen bekend in de oren klinken, maar ben je ook bekend met Ethereum?...

Een weekje weg met de familie naar Italië

Ook dit jaar gaan mijn familie en ik weer een week naar het prachtige Italië. We zijn er nog...

Alles wat jij moet weten als je wilt starten met het keto dieet

Misschien heb je er wel eens van het ketogeen dieet gehoord, maar weet je niet precies wat dit is...

Must read

Onesies: Wat, hoe & waarom?

Misschien heb je ze gezien in kledingwinkels, misschien heb...

Vind je droombril bij Charlie Temple

Een bril of lenzen: ontzettend veel mensen moeten er...

AanbevolenGerelateerd
voor jou