Zakelijk Tweedehands luxe

Tweedehands luxe

Ik heb iets geweldigs te melden. Zoals trouwe volgers van mijn vlogs misschien weten volg ik nu al zeven jaar een architectuurstudie. De meeste mensen weten dat de daadwerkelijke studie maar vijf jaar. De bachelor is drie jaar en de master is maar twee jaar, maar dat is nog niet alles! Veel mensen die zelf geen architect zijn weten niet dat er ook een BEP is. Een BEP is een beroepservaringperiode. Deze hebben studenten die net klaar zijn met studeren nodig om meer te leren over het vak. Dat is nodig omdat studeren niet het enige is waar architecten hun kennis vandaan halen. Het is een noodzaak dat we na onze tijd op de hogeschool of de universiteit een beroep doen op stage of werkelijke werkzaamheden bij een bedrijf. De mensen die werken bij architectenbureaus hebben jarenlange ervaring over allerlei onderwerpen. Dat is handig omdat bouwkunde niet per se een moeilijk vak is, maar het is gewoon veel. Als architect moet je met veel facetten rekening houden. Zo zijn er de bouwkundige regels van de Nederlandse overheid, de installaties die netjes weg dienen te worden gewerkt en uiteindelijk moet het totale plaatje er ook nog eens mooi uitzien. 

Mijn BEP

Zelf ben ik begonnen met werken na mijn studie. Het bedrijf waar ik werkzaam was was, anders dan mijn school, niet in Delft gevestigd. Dit had voor mij een zeker voordeel. Het bedrijf werkte er namelijk naartoe om elk van zijn werknemers auto’s te leasen als ze bij het bureau werkzaam werden. Ik begon in november. Tijdens mijn sollicitatiegesprek hadden we het over een mercedes a klasse als lease. Het bedrijf was invloedrijk binnen de architectuur. Ik had mijn best gedaan om zoveel mogelijk stage te lopen bij bedrijven die hoog aangeschreven stonden binnen de architectuurwereld, zodat ik een plekje kon landen bij dit pretentieuze bedrijf. De voornaamste drijfveer was niet eens hun architectuur, maar het kunnen leasen van een auto vanaf jaar een. 

De Mercedes

Toen ik de eerste dag aan kwam fietsen zag ik een mercedes a klasse voor de deur van het bedrijf staan. Mijn geluk kon niet op! Ik rende zowat naar binnen om te bespreken hoe mijn eerste dag zou verlopen. De mercedes bleek na nadere inspectie niet nieuw maar een occasion. Dat is niet per se erg, hij zag er immers nog gloednieuw uit! Na wat gesprekken met de bazen van het bedrijf ontdekte ik hoe ze het konden realiseren dat iedereen binnen het bedrijf een eigen auto kon leasen vanaf hun eerste jaar. Alle auto’s maakte deel uit van een bedrijf waar mijn baas iemand kende. Deze vriend van mijn baas beschikte over een hele reeks mercedes occasions. Dat was de reden dat ze zo goedkoop aan al die autos kwamen! 

Laatste Nieuws

Het is fijn om je veilig te voelen thuis

Als je een nieuwe woning hebt dan wil je dat deze erg veilig is. Je wilt als je in...

Apparaten kan je voor jouw onderneming ook tijdelijk gaan huren

Het is binnen ieder bedrijf belangrijk om tegenwoordig gebruik te kunnen maken van IT. Dit is nou eenmaal een...

De beste zakelijke relatiegeschenken

Een goed netwerk met waardevolle contacten is van immens groot belang. Men zegt wel eens ‘Het gaat er niet...

Het land van de pizza’s en de renaissance

De zomer is aangebroken en het duurt nog maar een paar weken voor de vakanties weer beginnen. Menig familie...

AanbevolenGerelateerd
voor jou