FinancieelDenk jij na over de toekomst?

Denk jij na over de toekomst?

Financieel lastige tijden zijn aangebroken. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe ze een financiële buffer kunnen creëren voor de toekomst. Deze kan bijvoorbeeld uitkomst bieden wanneer er opeens meerdere apparaten in je huis kapotgaan, je auto er plots mee ophoudt of wanneer je kinderen allemaal tegelijk aan hun studie en rijbewijs beginnen. Sommige perioden in ons leven hebben gewoonweg minder ruimte voor speling en dit zorgt ervoor dat een geldpotje erg handig kan zijn! Ook geeft het veel mensen een gerustgesteld gevoel om hiermee bezig te zijn en te weten dat ze altijd iets achter de hand hebben wanneer dit nodig is.

Creëer een financiële buffer door zelf te sparen

De allereerste en meest toegankelijke manier voor het creëren van een geldpotje is door zelf te sparen op een spaarrekening. Eventueel kun je ervoor kiezen om een apart spaarpotje in je bank-app aan te maken waar je beloofd vanaf te blijven totdat je het geld echt ergens voor nodig hebt. Op deze manier kun je er altijd bij wanneer je het geld nodig hebt. Ook kun je een rekening bij de bank laten aanmaken die je als het ware laat bevriezen. Je kunt er wel geld opzetten, maar kunt het er voor een bepaalde datum niet vanaf halen. Op deze manier weet je zeker dat je uiteindelijk een goed potje met spaargeld overhoudt. Helaas zijn de rentes zeer laag en levert sparen je geen geldvermeerdering op. Ben jij op zoek naar een manier om net even wat meer te kunnen sparen en je geld in waarde te laten stijgen? Dan zijn er weer verschillende manieren waarop je dit kunt doen!

Investeren in goud of zilver

Om je geld in waarde te laten stijgen, is het nodig om ergens in te gaan investeren. Dit kan bijvoorbeeld in de bekende cryptovaluta’s. Het nadeel hiervan is dat je relatief veel risico neemt en veel mensen niet weten hoe ze hiermee moeten beginnen. Daarom kan voor die mensen investeren in goud of zilver uitkomst bieden! Een goede manier om een financiële buffer te creëren is door goud te kopen. Een goudstaaf kopen doe je bij erkende winkels of webshops. Goud is wereldwijd verhandelbaar en de goudkoersen staan nu zeer voordelig! Ook zou je ervoor kunnen kiezen om te investeren in zilver. Alleen is dit vaak voor kleinere investeerders iets minder voordelig omdat je te maken krijgen met hoge Btw-tarieven. Om een extra zakcentje te verdienen, zou je wel je oude zilver kunnen verkopen aan een bedrijf dat doet aan zilver inkoop. Dit is vaak ook mogelijk met je oude goud!   

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou