FinancieelWordt 2023 het jaar van de dino coins?

Wordt 2023 het jaar van de dino coins?

Al ruim tien jaar lang is de cryptomarkt in ontwikkeling en steeds meer mensen nemen deel aan deze markt. De vele verschillende cryptocurrencies kunnen explosief stijgen, maar ook dalen. Deze koersbewegingen worden daarom als risicovol gezien, maar risico brengt vaak rendement met zich mee. Elk jaar zijn er bepaalde niches die op crypto gebied zeer succesvol zijn. Zo was 2021 het jaar van de metaverse, memecoins, gaming en NFT’s, terwijl er in 2023 veel wordt verwacht van cryptoprojecten die zich richten op kunstmatige intelligentie. Daarnaast zijn er ook diverse cryptoprojecten die al jaren bouwen aan hun project en in 2023 ook grote stappen kunnen zetten. De coins van deze projecten worden ook wel ‘dino coins’ genoemd. Met deze term wordt aangegeven dat de betreffende coins relatief oud zijn, wat een opvallende benaming is voor coins op de cryptomarkt die nog maar net tien jaar bestaat.

Welke coins worden als dino coins beschouwd?

Ondanks dat de cryptomarkt uit meer dan 20.000 coins en tokens bestaat, is er maar een klein groepje cryptomunten dat als dino coins wordt gezien. Deze cryptomunten werden gelanceerd in de beginjaren van de cryptomarkt. In deze periode waren cryptocurrencies voor de meeste mensen onbekend en waren er weinig cryptomunten op de markt. Dit is echter wel de periode dat veel cryptoprojecten hun voorsprong hebben gepakt, door qua ontwikkeling een voorsprong op te bouwen of door vroegtijdig veel bekendheid op te bouwen. Bitcoin is niet alleen de meest bekende cryptomunt op de cryptomarkt, maar wordt ook gezien als dino coin. Ook andere grote projecten, zoals Ripple, Cardano en Ethereum behoren tot deze categorie. Dit zijn projecten die al jaren aan het bouwen zijn en voor 2016 zijn opgericht. Daarnaast worden kopieën van Bitcoin, zoals Bitcoin Cash en Litecoin, ook als dino coins gezien. Hetzelfde geldt voor de vele coins die zich op privacy richten, zoals Monero, ZCash en DASH.

Waar kun je dino coins kopen?

De meeste exchanges hebben grote cryptomunten, zoals Bitcoin en Ethereum, in hun assortiment. Echter, niet bij elke exchange kun je de minder bekende dino coins verhandelen. Gelukkig zijn er Nederlandse exchanges waar je wel in al deze cryptomunten kunt investeren. Veel Nederlandse investeerders zijn voor het investeren in Cardano en Ripple Bitvavo gaan gebruiken. Via dit crypto platform kun je direct de koersen in euro’s zien, zodat je niet constant de dollarwaarden om hoeft te rekenen naar euro’s. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld de ADA koers in euro's wil bekijken! 

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou