Zakelijk Drie tips voor ZZP’ers!

Drie tips voor ZZP’ers!

Als ZZP’er, zelfstandige ondernemer, werk jij voor jezelf. Dit is in veel gevallen ideaal! Je bepaalt je eigen werktijden, hebt geen werkgever waar je rekening mee moet houden, bepaalt je eigen salaris, enzovoort. Veel ZZP’ers willen daarom, als ze eenmaal zelfstandig ondernemer zijn, ook niet meer anders. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je tegenaan kan lopen als ZZP’er. Maar wat mij betreft wegen die niet op tegen de voordelen van het werken als zelfstandige. Daarom heb ik voor jullie in deze blog drie tips opgesteld die je als ZZP’er misschien wel kunt gebruiken. 

Maak een to-do lijstje 

Allereerst kan het leven als zelfstandig ondernemer soms nogal chaotisch zijn. Je moet honderd dingen doen en je ziet even door de bomen het bos niet meer. Dit komt natuurlijk doordat je geen HR-medewerker, juridische ondersteuning of financieel medewerker hebt. Je doet alles gewoon zelf! Het is een goede tip om dan een to-do lijstje te maken. Ik doe dat altijd voor de hele week alvast. Ik bedenk me wat ik in die week wil gaan doen en ga voor elk ‘onderdeeltje’ een paar uurtjes op een dag zitten. En natuurlijk bedenk je gaandeweg nog wel andere dingen die gedaan moeten worden, maar die kan je gewoon erbij schrijven of op je lijstje voor volgende week. Zo ga je geordend aan de slag en kun je geen belangrijke dingen vergeten!

Alles kan online 

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken dat je tegenwoordig alles online kunt vinden. Ik vergeet dit nog wel eens, waardoor ik soms helemaal naar een winkel of groothandel ga reizen. Terwijl dat natuurlijk veel tijd kost en dus helemaal niet meer nodig is! Laatst nog ben ik enorm lang opzoek geweest naar een steekkar die ik nodig had voor iets. Dit kostte me ongeveer een halve dag, om er uiteindelijk achter te komen dat ik deze ook gewoon online had kunnen bestellen bij logistiekonline.nl. Kijk dus voor je op pad gaat voor iets even snel via Google of er online ook zoiets te krijgen valt. En meestal is dit wel het geval, en wordt het nog thuisbezorgd ook! 

Vraag hulp waar nodig

Tot slot zijn veel ZZP’ers zich ervan bewust dat zij als zelfstandige werken. Je moet je werk dus ZELF regelen. Maar waar veel ZZP’ers zich in vergissen, is dat het nog steeds oké is om hulp te vragen waar nodig. Je hebt namelijk altijd wel vrienden of familie die bereid zijn om te helpen als het allemaal even een beetje veel wordt. En bovendien kan je ook altijd van je mede-ZZP’ers veel opsteken! Het kan dus geen kwaad om, als je een lastige kwestie hebt waar je geen oplossing voor kunt vinden, even te sparren met je ‘collega’s’. Wie weet komt er wel een geniaal idee uit het gesprek gerold! 

Laatste Nieuws

Kan ik beleggen als beginner?

Je zult tegenwoordig veel op internet tegen komen dat je veel geld kunt verdienen door te beleggen. Deze uitspraken...

In welke situatie zou een alleen internet abonnement de juiste keuze zijn?

Het is geen geheim dat internet de manier waarop we werken en spelen heeft veranderd. We kunnen online winkelen,...

5 Tips voor uw interieur

Het stylen van uw huis moet uw eigen persoonlijke smaak zijn, maar er zijn een aantal dingen die u...

CBD-producten voor ieder levend wezen

Het is de laatste tijd steeds populairder aan het worden om natuurlijke producten te gebruiken voor ons om gezond...

AanbevolenGerelateerd
voor jou