Zakelijk Drie tips voor ZZP’ers!

Drie tips voor ZZP’ers!

-

Als ZZP’er, zelfstandige ondernemer, werk jij voor jezelf. Dit is in veel gevallen ideaal! Je bepaalt je eigen werktijden, hebt geen werkgever waar je rekening mee moet houden, bepaalt je eigen salaris, enzovoort. Veel ZZP’ers willen daarom, als ze eenmaal zelfstandig ondernemer zijn, ook niet meer anders. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je tegenaan kan lopen als ZZP’er. Maar wat mij betreft wegen die niet op tegen de voordelen van het werken als zelfstandige. Daarom heb ik voor jullie in deze blog drie tips opgesteld die je als ZZP’er misschien wel kunt gebruiken. 

Maak een to-do lijstje 

Allereerst kan het leven als zelfstandig ondernemer soms nogal chaotisch zijn. Je moet honderd dingen doen en je ziet even door de bomen het bos niet meer. Dit komt natuurlijk doordat je geen HR-medewerker, juridische ondersteuning of financieel medewerker hebt. Je doet alles gewoon zelf! Het is een goede tip om dan een to-do lijstje te maken. Ik doe dat altijd voor de hele week alvast. Ik bedenk me wat ik in die week wil gaan doen en ga voor elk ‘onderdeeltje’ een paar uurtjes op een dag zitten. En natuurlijk bedenk je gaandeweg nog wel andere dingen die gedaan moeten worden, maar die kan je gewoon erbij schrijven of op je lijstje voor volgende week. Zo ga je geordend aan de slag en kun je geen belangrijke dingen vergeten!

Alles kan online 

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken dat je tegenwoordig alles online kunt vinden. Ik vergeet dit nog wel eens, waardoor ik soms helemaal naar een winkel of groothandel ga reizen. Terwijl dat natuurlijk veel tijd kost en dus helemaal niet meer nodig is! Laatst nog ben ik enorm lang opzoek geweest naar een steekkar die ik nodig had voor iets. Dit kostte me ongeveer een halve dag, om er uiteindelijk achter te komen dat ik deze ook gewoon online had kunnen bestellen bij logistiekonline.nl. Kijk dus voor je op pad gaat voor iets even snel via Google of er online ook zoiets te krijgen valt. En meestal is dit wel het geval, en wordt het nog thuisbezorgd ook! 

Vraag hulp waar nodig

Tot slot zijn veel ZZP’ers zich ervan bewust dat zij als zelfstandige werken. Je moet je werk dus ZELF regelen. Maar waar veel ZZP’ers zich in vergissen, is dat het nog steeds oké is om hulp te vragen waar nodig. Je hebt namelijk altijd wel vrienden of familie die bereid zijn om te helpen als het allemaal even een beetje veel wordt. En bovendien kan je ook altijd van je mede-ZZP’ers veel opsteken! Het kan dus geen kwaad om, als je een lastige kwestie hebt waar je geen oplossing voor kunt vinden, even te sparren met je ‘collega’s’. Wie weet komt er wel een geniaal idee uit het gesprek gerold! 

Laatste Nieuws

Hoe voorkom je dat er bij je wordt ingebroken?

Het is van belang dat je je veilig voelt in je eigen huis. Als dit niet het geval is,...

Heb je nog een oude motor of auto op de oprit staan? Verkoop hem!

Er zijn erg veel mensen die in het bezit zijn van een oude auto of motor en hier niks...

Zo verdien je net even wat meer meer met je winkel!

Het runnen van een eigen winkel is zeer uitdagend en leuk. Dagelijks krijg je te maken met onverwachte situaties...

Een financiële basis als nieuwe uitdaging!

Een vaste baan maar toch toe aan iets nieuws? Echter heb je het huishouden, de boodschappen, je kappersafspraak en...

De perfecte inrichting voor jouw thuiskantoor

Thuiswerken wordt steeds normaler. Ondanks dat we nu weer steeds vaker op kantoor mogen werken, kiezen sommige bedrijven ervoor...

Automatiseren van bedrijfsprocessen: ERP

Wil jij jouw bedrijfsprocessen automatiseren en vraag jij je af hoe je dit het beste kunt doen? Goed nieuws!...

Must read

Hoe voorkom je dat er bij je wordt ingebroken?

Het is van belang dat je je veilig voelt...

Heb je nog een oude motor of auto op de oprit staan? Verkoop hem!

Er zijn erg veel mensen die in het bezit...

AanbevolenGerelateerd
voor jou