Financieel Instromen in de IT? Begin met een traineeship!

Instromen in de IT? Begin met een traineeship!

Het vooroordeel dat werken in de IT of ICT alleen voor nerds en computerwetenschappers zou zijn is allang achterhaald. Met de razendsnelle digitalisering is informatie- en communicatietechnologie relevanter dan ooit tevoren. Het werkveld is zich alleen maar aan het vergroten en aan het ontwikkelen in verschillende specialisaties. IT is en blijft dus een sector met een rooskleurig toekomstbeeld. Ontdek de sector met een it traineeship.

Welke beroepen zijn er?

Doordat de sector zich blijft ontwikkelen blijven er ook steeds nieuwe beroepen ontstaan. Beroepen waar nu veel vraag naar is bestonden, bij wijze van spreken, twintig jaar geleden nog niet. Hierdoor is het belangrijk dat je een nieuwsgierige aard hebt en je ook tijdens het werken blijft verdiepen in nieuwe mogelijkheden en leerkansen. Mogelijke beroepen zijn in ieder geval:

  • Systeembeheerders

Systeembeheerders zorgen ervoor dat IT systemen blijven draaien en functioneren. Essentieel voor iedere organisatie. Systeembeheerders zijn verantwoordelijk voor back-ups van bedrijfsgegevens en het onderhouden van de servers. Ook het informeren van medewerkers over beveiliging en virusbescherming hoort bij de taken van een systeembeheerder.

  • ICT-medewerkers

Een ICT-medewerker is vaak het aanspreekpunt tussen gebruiker en systeem. Als iemand ergens niet uitkomt of vragen heeft over bepaalde software of hardware dan kan die persoon terecht bij de ICT-medewerker. De daadwerkelijke taken verschillen per opdrachtgever.

  • Testers

Voordat iets op de markt komt of in gebruik gaat zal het getest moeten worden. Het testen van bijvoorbeeld software en apps is een groeiend vakgebied. Hierbij is het menselijke aspect steeds belangrijker. Hoe loopt iemand door een website heen? Welke kleur knop werkt beter dan de andere kleuren? Dit soort User Experience taken zijn onderdeel van de verantwoordelijkheden van een software tester.

  • Applicatiebeheerders

Mobiele apps, web applicaties en andere applicaties zijn eigenlijk nooit af. Na de lancering komen er altijd nog bugs of verbeteringen naar voren die verwerkt of gemaakt moet worden. Ook het tevreden houden van gebruikers blijft een belangrijk aspect omdat de applicatie een manier van interactie is. Applicatiebeheerders zorgen ervoor dat deze taken goed verlopen.

  • Consultants

Het aanpakken van de ICT werkzaamheden is voor veel organisaties een lastige taak. Daarom schakelen ze vaak een consultancybedrijf in voor advies en soms ook implementatie. Als je graag in contact komt met klanten is consultancy misschien wel jouw IT specialiteit.

Waarom een IT traineeship

Als je nieuwsgierig bent of IT iets is voor jou dan is een traineeship een laagdrempelige manier om kennis en werkervaring op te doen in het vakgebied. Het is ook mogelijk om een IT traineeship te doen zonder een diploma in de informatica. Je leert veel tijdens de traineeship!

Vorig artikelZenuwen
Volgend artikelDrie tips voor ZZP’ers!

Laatste Nieuws

CBD-producten voor ieder levend wezen

Het is de laatste tijd steeds populairder aan het worden om natuurlijke producten te gebruiken voor ons om gezond...

Stel een eigen kerstpakket samen voor jouw personeel

Het is in december altijd aan te raden om het personeel tevreden te houden. December is namelijk een maand...

Verschillende redenen voor het aanvragen van een lening

Het is in onze samenleving steeds makkelijker geworden om geld te lenen. Dat zien sommige mensen als een voordeel...

Hoe voorkom je dat je bedrijf slachtoffer van cybercriminaliteit wordt?

Er zijn erg veel verschillende vormen van cybercriminaliteit. Door de jaren heen hebben criminelen zich namelijk ontzettend goed ontwikkeld...

AanbevolenGerelateerd
voor jou