Financieel Instromen in de IT? Begin met een traineeship!

Instromen in de IT? Begin met een traineeship!

Het vooroordeel dat werken in de IT of ICT alleen voor nerds en computerwetenschappers zou zijn is allang achterhaald. Met de razendsnelle digitalisering is informatie- en communicatietechnologie relevanter dan ooit tevoren. Het werkveld is zich alleen maar aan het vergroten en aan het ontwikkelen in verschillende specialisaties. IT is en blijft dus een sector met een rooskleurig toekomstbeeld. Ontdek de sector met een it traineeship.

Welke beroepen zijn er?

Doordat de sector zich blijft ontwikkelen blijven er ook steeds nieuwe beroepen ontstaan. Beroepen waar nu veel vraag naar is bestonden, bij wijze van spreken, twintig jaar geleden nog niet. Hierdoor is het belangrijk dat je een nieuwsgierige aard hebt en je ook tijdens het werken blijft verdiepen in nieuwe mogelijkheden en leerkansen. Mogelijke beroepen zijn in ieder geval:

  • Systeembeheerders

Systeembeheerders zorgen ervoor dat IT systemen blijven draaien en functioneren. Essentieel voor iedere organisatie. Systeembeheerders zijn verantwoordelijk voor back-ups van bedrijfsgegevens en het onderhouden van de servers. Ook het informeren van medewerkers over beveiliging en virusbescherming hoort bij de taken van een systeembeheerder.

  • ICT-medewerkers

Een ICT-medewerker is vaak het aanspreekpunt tussen gebruiker en systeem. Als iemand ergens niet uitkomt of vragen heeft over bepaalde software of hardware dan kan die persoon terecht bij de ICT-medewerker. De daadwerkelijke taken verschillen per opdrachtgever.

  • Testers

Voordat iets op de markt komt of in gebruik gaat zal het getest moeten worden. Het testen van bijvoorbeeld software en apps is een groeiend vakgebied. Hierbij is het menselijke aspect steeds belangrijker. Hoe loopt iemand door een website heen? Welke kleur knop werkt beter dan de andere kleuren? Dit soort User Experience taken zijn onderdeel van de verantwoordelijkheden van een software tester.

  • Applicatiebeheerders

Mobiele apps, web applicaties en andere applicaties zijn eigenlijk nooit af. Na de lancering komen er altijd nog bugs of verbeteringen naar voren die verwerkt of gemaakt moet worden. Ook het tevreden houden van gebruikers blijft een belangrijk aspect omdat de applicatie een manier van interactie is. Applicatiebeheerders zorgen ervoor dat deze taken goed verlopen.

  • Consultants

Het aanpakken van de ICT werkzaamheden is voor veel organisaties een lastige taak. Daarom schakelen ze vaak een consultancybedrijf in voor advies en soms ook implementatie. Als je graag in contact komt met klanten is consultancy misschien wel jouw IT specialiteit.

Waarom een IT traineeship

Als je nieuwsgierig bent of IT iets is voor jou dan is een traineeship een laagdrempelige manier om kennis en werkervaring op te doen in het vakgebied. Het is ook mogelijk om een IT traineeship te doen zonder een diploma in de informatica. Je leert veel tijdens de traineeship!

Vorig artikelZenuwen
Volgend artikelDrie tips voor ZZP’ers!

Laatste Nieuws

De kracht van een goede hoodie in je kledingkast

Een carhartt hoodie is een van die kledingstukken die bijna iedereen wel in zijn kledingkast heeft hangen. Maar niet...

Waarom online marketing uitbesteden?

Online marketing is een effectieve manier om de zichtbaarheid, verkoop en klantbetrokkenheid van een bedrijf te vergroten....

De ultieme tips voor perfecte roze gel nagellak thuis!

Wil je graag zelf thuis je nagels voorzien van prachtige roze gel nagellak? Dan ben je hier aan het...

Het belang van een asbestinventarisatie

Eeuwen geleden werd asbest gebruikt in gebouwen, voertuigen en zelfs textiel omdat dit materiaal natuurlijke isolerende eigenschappen heeft. Sinds...

AanbevolenGerelateerd
voor jou