Financieel Heb jij jouw crypto strategie volledig in kaart?

Heb jij jouw crypto strategie volledig in kaart?

Met name beginnende investeerders kopen vaak wanneer de koers hard stijgt, maar worden angstig bij een flinke correcties van de koers. Door deze angstige moment zijn zij sneller geneigd om hun cryptocurrencies te verkopen. In theorie klinkt het natuurlijk krankzinnig om hoog in te kopen en laag te verkopen, maar in de praktijk komt dit zeer vaak voor. Om te zorgen dat je niet in deze categorie investeerders komt, is het handig om een goede crypto strategie voor jezelf te maken. Hierdoor creëer je een duidelijk overzicht voor jezelf, zodat je in elk scenario weet wat je te doen staat. 

Waar moet ik op letten bij het maken van een crypto strategie?

Natuurlijk is de eerste stap om een goed koopmoment te vinden. Een goed koopmoment hangt af van jouw strategie. Ben je op zoek naar een leuke winst op de korte termijn? Dan is het handig om in te stappen wanneer de koers een correctie heeft gehad. Indien je echter voor de lange termijn wil investeren, is de DCA-methode een handige crypto strategie. DCA staat voor Dollar Cost Average. Bij deze methode wordt minder op de actuele koers gelet en heeft een investeerder vertrouwen in de toekomst van een cryptomunt. Wanneer je verwacht dat bijvoorbeeld Bitcoin over 10 jaar 1 miljoen euro waard is, maakt het nu weinig uit of je op €30.000 of €40.000 begint met kopen. Door periodiek te investeren in crypto, heb je minder last van je emoties, terwijl je op de lange termijn toch goedkoop hebt ingekocht. Naast de koopmomenten, is het ook verstandig om te kijken naar verkoopmomenten. Je hebt immers alleen winst wanneer je deze winst laat uitbetalen. Noteer daarom altijd voor jezelf bepaalde prijstargets, waar je een deel van je investering om gaat zetten in winst. 

Waar kan ik crypto kopen?

In Nederland heb je als investeerder verschillende mogelijkheden om cryptocurrencies te kopen. Eén van deze aanbieders is Anycoin Direct, een Nederlandse cryptobeurs waar je crypto kunt kopen en verkopen. Dankzij de Nederlandse achtergrond, heb je bij Anycoin Direct het voordeel dat het team Nederlandstalig is en bijvoorbeeld de website ook in het Nederlands beschikbaar is. Anycoin Direct is een zeer overzichtelijk platform, waar je eenvoudig crypto kunt kopen en verkopen. Ideaal voor de beginnende investeerder! Sinds 2013 is Anycoin Direct actief als cryptobeurs, waardoor je kunt stellen dat het platform zeer betrouwbaar is.

Laatste Nieuws

De kracht van een goede hoodie in je kledingkast

Een carhartt hoodie is een van die kledingstukken die bijna iedereen wel in zijn kledingkast heeft hangen. Maar niet...

Waarom online marketing uitbesteden?

Online marketing is een effectieve manier om de zichtbaarheid, verkoop en klantbetrokkenheid van een bedrijf te vergroten....

De ultieme tips voor perfecte roze gel nagellak thuis!

Wil je graag zelf thuis je nagels voorzien van prachtige roze gel nagellak? Dan ben je hier aan het...

Het belang van een asbestinventarisatie

Eeuwen geleden werd asbest gebruikt in gebouwen, voertuigen en zelfs textiel omdat dit materiaal natuurlijke isolerende eigenschappen heeft. Sinds...

AanbevolenGerelateerd
voor jou