Wonen5 Tips voor uw interieur

5 Tips voor uw interieur

Het stylen van uw huis moet uw eigen persoonlijke smaak zijn, maar er zijn een aantal dingen die u in gedachten moet houden bij het selecteren van meubilair en interieur ontwerpen die passen bij uw persoonlijke smaak en voorkeuren. Als u een klassieke liefhebber bent, zult u uw ouderwetse stijl waarschijnlijk het liefst aanvullen met vintage accessoires, meubels en armaturen. Sommige mensen willen de charme van het verleden in hun moderne huis brengen. Anderen willen een totaal nieuwe look creëren, maar met een eigentijds gevoel om het algehele ontwerp van hun huis te complimenteren. Er zijn verschillende tips die u kunt gebruiken wanneer u op zoek bent naar manieren om uw huis er op zijn best uit te laten zien.

Budget

Ten eerste, vraag jezelf af hoeveel geld je wilt besteden aan het decoreren van uw huis. Wilt u een vintage look, of wilt u weinig tot geen geld uitgeven? Houd in gedachten dat veel van de beste stukken vintage meubilair en interieurinrichting tientallen jaren geleden zijn gemaakt en zeer verzamelwaardig zijn. Dit betekent niet dat ze niet mooi zijn of dat je er geen koper voor kunt vinden, maar als je niet bereid bent om te veel geld uit te geven, kun je misschien beter voor een minder duur vintage stuk gaan.

Andermans mening

Ten tweede, vraag je vrienden, familie en collega's wat ze van je huis vinden. Als je bij iemand anders thuis meubels of decorstukken ziet die je mooi vindt, wees dan niet bang om die aan je stylist te laten zien. Kijk in hun fotoalbum of catalogus om ideeën op te doen. Als wat je ziet je bevalt, vraag je stylist dan om suggesties. Hij of zij kan je vertellen welke vintage stijlen het beste in je huis staan en welke niet.

Oog voor detail

Vervolgens moet je goed op de details letten. Zoek naar strakke lijnen, subtiele kleuren en een minimalistische aanpak voor het inrichten van je huis. Een vintage look kan bestaan uit het gebruik van rechte, geometrische lijnen met zachtere, ovale accenten of een overvloed aan bloemen en andere rustieke vormen. Verwaarloos de raambekleding niet, want die kan heel aantrekkelijk zijn. Zoek een gordijn dat bij uw stijl past en gebruik het om de sfeer te creëren die u voor ogen hebt. Je kan ook kijken naar andere culturen om daar inspiratie uit te halen. Denk bijvoorbeeld aan een Marokkaanse poef

Trends volgen

U moet ook op de hoogte zijn van de huidige trends als het gaat om vintage stukken. Als je je huis een moderne uitstraling wilt geven, moet je een rommelige look vermijden. Zoek naar stukken die gestroomlijnd zijn en niet te veel tierelantijnen hebben. Eenvoud is altijd een aantrekkelijke look en zal helpen uw vintage stukken kijken nog aantrekkelijker voor uw gasten.

Vintage 

Het kan leuk zijn om vintage stukken te mixen en te matchen. Als u bijvoorbeeld van stukken uit de jaren 70 houdt, kunt u gemakkelijk retro lampen vinden die u in uw huidige decoratieschema kunt opnemen. Hetzelfde geldt voor stukken uit de jaren 80 en daarna. Mix en match verschillende texturen, kleuren en afwerkingen om een look te creëren die zowel uniek als interessant is.

 

U kunt ook overwegen om zelf wat vintage stukken te maken. Als u bijvoorbeeld een look uit het verleden wilt reproduceren, kunt u in antiekwinkels op zoek gaan naar reproducties die nog steeds goed werken in uw ruimte. U kunt zelfs een vintage look creëren door antieke stukken te gebruiken als het middelpunt van een kamer. Je kan het effect al bereiken met een of meer vintage tapijten. Als je de tijd neemt om de juiste vintage stukken te selecteren en ze te integreren met moderne ontwerpen, kun je een unieke look creëren die goed werkt in zowat elke omgeving.

Conclusie

Tot slot, het maakt niet uit met welke stijl je je huis wilt inrichten, je moet onthouden dat geen twee huizen hetzelfde zijn. Als zodanig, moet u het plannen van uw decoreren regeling, zodat het de architectuur en de stijl van uw huis zal weerspiegelen. Als u uw huis decoreert zoals u zou doen als u een formele gebeurtenis zou bijwonen, zult u uw schema op voorhand willen plannen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat alles wat u nodig hebt aanwezig zal zijn en dat u de taken kunt voltooien zonder zorgen. Voordat u begint met het inrichten van uw huis, is het een goed idee om een paar uur te besteden aan het bekijken van foto's die als leidraad kunnen dienen. Door deze foto's te bekijken, kunt u een look kiezen die perfect past bij uw levensstijl en verwachtingen.

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou