WonenGroen verzorgen zonder groene vingers? Zo doe je dat!

Groen verzorgen zonder groene vingers? Zo doe je dat!

Groen is in. Tegenwoordig is groen dan ook echt niet meer weg te denken uit je woning en tuin. Grote planten, kleintjes, tropisch of kleurrijk, het maakt allemaal niet uit. Planten geven sfeer in huis, laten je woning leven en het geeft een goed gevoel wanneer je stekjes uitgroeien tot volwaardige planten. Maar ook buitenshuis is groen een aanrader. Niet alleen stevige tuinplanten laten je tuin leven, maar denk bijvoorbeeld ook aan een gazon. Ideaal voor de grotere buitenruimtes. Maar heb je nu niet van die groene vingers, dan kan het idee van een huis vol planten en een tuin vol groen je wel afschrikken. Dat is helemaal niet nodig, want ook zonder groene vingers kun je prima groen verzorgen. Hoe je dat doet lees je in dit blog.

 

Goede verzorging

Met zoveel verschillende soorten planten gelden ook weer een hoop verschillende regels. In ieder geval is het belangrijk dat je de planten op de juiste plek zet. Dat is niet direct in de zon, maar ook niet helemaal in het donker. De meeste planten groeien het best op een plek met genoeg licht, maar bij teveel licht zal de verdeling niet op natuurlijke manier verlopen. Ook bij het water geven kan nog wel eens wat mis gaan. Het is dan ook lastig om je planten voldoende water te geven zonder dat ze verdrinken. De juiste hoeveelheid water verschilt dan ook weer per plant. Een algemene tip is om de blaadjes te voelen. Als deze droog aanvoelen geef je de plant wat water. Beestjes als trips op je kamerplanten wil je ten alle tijden vermijden, maar is dit toch het geval dan moet je de trips bestrijden. Een goede methode hiervoor is om aaltjes tegen trips te gebruiken.

 

Een nieuw potje

Heb je de smaak je pakken en groeien jouw planten als kool? Dan is het wellicht tijd om ze te verpotten. Het vroege voorjaar is hier de beste periode voor. Jonge planten en snelle groeiers moeten ieder voorjaar wel verpot worden. Langzame groeiers en grote planten eens in de twee tot drie jaar. Zet de planten over in een pot die minstens een maat groter is en met een afvoergaatje onderin, waar je een grote potscherf legt om dichtslibben te voorkomen. Leg bovenop de scherf een laagje kleine scherven of korrels, zodat de wortels niet in water of natte aarde blijven staan.

 

Planten in huis

Er zijn natuurlijk talloze planten met ingewikkelde namen die je thuis neer kunt zetten. Hoe maak je dan de juiste keuze? Twee soorten waarmee je de plank sowieso niet mis kunt slaan zijn de Strelitzia en de Monstera. De Strelitzia, ook wel de paradijsvogelbloem genoemd, is een echte eyecatcher in huis met zijn mooie bloemen. Wel oppassen met dieren en kinderen, want deze plant is licht giftig. Een plant meer geschikt wanneer je dieren of kinderen in huis hebt is de Monstera, ook wel de gatenplant genoemd. Geen zorgen dus, deze gaten horen in het blad. Omdat deze plant weinig onderhoud nodig heeft kun je deze ook prima op kantoor zetten.

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou