Financieel De voordelen van een zakelijke rekening

De voordelen van een zakelijke rekening

-

Hoera! Je bent je eigen onderneming gestart. Dit is een grote stap in je leven, en dan wil je het natuurlijk allemaal graag goed doen. Een onderneming starten begint bij de Kamer van Koophandel, maar dat is niet het enige wat geregeld moet worden. Afhankelijk van je onderneming moet je bijvoorbeeld ook een zakelijke rekening openen, en op zoek naar een kantoorpand of zakelijke auto. Deze stappen zijn misschien niet wettelijk verplicht, maar wel minstens nét zo belangrijk voor een goede start. Je wilt immers vanaf het prille begin al een professionele indruk wekken bij potentiële klanten. Hieronder staan drie voordelen van het openen van een zakelijke rekening. Zodat jij een goed overwogen keuze kunt maken.

Werk en privé gescheiden houden

Zoals al eerder aangegeven is het openen van een zakelijke rekening is niet wettelijk verplicht. Maar dat betekent niet dat er geen grote voordelen verbonden zijn aan het openen van een rekening voor jouw zakelijke financiën. Zo willen veel startende ondernemers privé en werk strikt gescheiden houden. Door het openen van een zakelijke rekening houdt je ten aller tijde overzicht op je persoonlijke en zakelijke financiën, zonder dat de twee door elkaar gaan lopen. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld gemakkelijk een maandelijks loon uitbetalen. Het geld dat dan overblijft op de zakelijke rekening, is alleen bestemd voor alle ondernemingskosten.

Het uitbesteden van de boekhouding

Steeds meer ondernemers besteden hun boekhouding uit. Zeker wanneer hun bedrijf steeds succesvoller word en de boekhouding simpelweg teveel tijd in beslag neemt. Dit betekent dat jouw boekhouder inzake krijgt in alle financiële documenten en bestanden omtrent jouw onderneming. De meeste boekhouders zullen daarom eisen dat je een aparte bankrekening hebt. Wanneer je ervoor kiest om privé en zakelijke financiën niet te scheiden, word je gedwongen om ook alle privé gegevens te openbaren aan de boekhouder.

Een professionele uitstraling

Laten we eerlijk zijn: een zakelijke rekening ziet er nou eenmaal professioneler uit. Zeker wanneer je een bedrijf start waar klanten regelmatig handmatig geld naar moeten overmaken. Je moet immers een naam invullen bij de bankrekening. En een persoonlijke naam ziet er toch minder zakelijk uit dan een bedrijfsnaam. Door een zakelijke rekening aan te maken, zorg je ervoor dat jouw bedrijfsnaam overal terug te vinden is. Niet alleen op de bankrekening maar ook op bijvoorbeeld facturen en offertes. Dit zorgt er tevens voor dat klanten jouw bedrijf sneller zullen onthouden. Zelfs wanneer je nog in de opstartfase zit.

Laatste Nieuws

De processierups bestrijden doe je zo!

De processierups zorgt ook dit jaar weer voor problemen. Zo vind je ze terug in bossen, maar ook in...

De voordelen van planten op kantoor

We spenderen steeds meer van onze werktijd op kantoor. Het is daarom van groot belang dat de kantoorruimte een...

Nike hardloopschoen geschikt voor iedereen!

Heb jij nou veel ervaring met hardlopen? Of begin jij juist net met hardlopen? In beide gevallen zijn nike...

Heeft je website een dedicated server nodig?

Virtuele server, dedicated server, shared server, VPS… de servers zijn er in meerdere varianten en hebben meerdere namen. Maar...

Jouw bedrijf indekken tegen calamiteiten

Het laatste dat je wilt is dat jouw harde werk teniet wordt gedaan door vervelende voorvallen. Het kan dan...

Een prefab woning: wat is dat precies?

Wil je profiteren van een kwalitatief goede woning tegen lagere kosten? Het geprefabriceerde huis is in dat geval een...

Must read

De processierups bestrijden doe je zo!

De processierups zorgt ook dit jaar weer voor problemen....

De voordelen van planten op kantoor

We spenderen steeds meer van onze werktijd op kantoor....

AanbevolenGerelateerd
voor jou