Financieel Epoxy, wat kan er allemaal mee?

Epoxy, wat kan er allemaal mee?

Creatief bezig zijn, of iets nieuws maken, dat is natuurlijk heel indrukwekkend. En soms zie je iets online voorbij komen wat je zo indrukwekkend vindt, dat je er van baalt dat je het zelf niet kan. Maar niet getreurd, grote kans dat je het ook zelf kan doen. Denk bijvoorbeeld werken met epoxy hars. 

 

Iets maken met epoxy

Epoxy biedt namelijk verschillende mogelijkheden dan welk ander materiaal dan ook. Zo is een combinatie van epoxy en hout erg interessant en gemakkelijk te maken door iedereen. Maar hoe het allemaal werkt en wat er mee kan, dat leggen we in deze blog graag uit.

 

Epoxy, of epoxy hars, is een tweecomponentenmateriaal dat verhardt als het binnen enkele uren wordt gemend en vervolgens wordt verwerkt als bijvoorbeeld gesneden, geslepen of gepolijst. 

 

Het is ook zo dat verschillende harsen reageren op UV-straling. De hars wordt dan vaak in een heldere vorm aangeboden en heeft daarbij de neiging om geel uit te slaan wanneer het in contact komt met zonlicht en niet volledig transparant blijft. Niet getreurd, er zijn namelijk verschillende epoxyharsen die wel tegen UV-straling kunnen en dus transparant blijven ook als ze in contact komen met bijvoorbeeld zonlicht. 

 

Verschillen in epoxy hars

Er is ook nog een verschil met hardheid bij verschillende epoxyharsen. De ene hars blijft na uitharden een beetje zacht na de uitharding. Andere harsen worden heel hard na uitharding en zullen dan ook minder flexibel zijn. Dit kan je natuurlijk goed gebruiken wanneer je bijvoorbeeld gebruiksvoorwerpen gaat maken. Denk bijvoorbeeld aan keukenborden, tafelbladen en andere voorwerpen die veel gebruikt gaan worden. En ook is er een voordeel dat het veel harsen na uitharding ook nog krasbestendige zijn. En dat maakt het in de vorm van gebruiksvoorwerpen wel erg handig uiteraard. 

 

Epoxyhars en hout combineren

Het is mogelijk om epoxy en hout te combineren. Dit zie je ook vaak op filmpjes op Instagram langs komen. Maar wil je dit gaan doen, dan moet je wel met een paar puntjes rekening houden. Je moet namelijk zorgen dat je het hout gereed maakt om te gebruiken en in contact te brengen met de hars. Daarna moet je de hars mengen zodat je het daarna kan gieten bij het hout. En je moet natuurlijk altijd voorzichtig te werk gaan en zorgen dat je veilig werkt. Want veiligheid staat altijd voorop uiteraard. En misschien lukt het de eerste keer niet helemaal hoe je wilt. Daarom is het goed om klein te beginnen voordat je iets groots gaat maken. 

Laatste Nieuws

Duurzamer in de auto stappen met behulp van carsharing

In de bruisende drukte van een grote stad is mobiliteit een cruciale factor. Met een overvloed aan mensen die...

Ontdek de voordelen van liposomale vitamine D3 en apigenine kopen

De wereld van gezondheid en welzijn is vol met ontelbare supplementen en voedingsstoffen die beloven je gezondheid te verbeteren....

Alles wat je moet weten over het gebruik van een separator

De wereld van technologie en machines kan soms een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende apparaten en instrumenten,...

Wijnen in je restaurant

In de wereld van culinaire kunst en gastronomie speelt wijn een cruciale rol bij het versterken van de smaakbeleving...

AanbevolenGerelateerd
voor jou