Financieel Epoxy, wat kan er allemaal mee?

Epoxy, wat kan er allemaal mee?

-

Creatief bezig zijn, of iets nieuws maken, dat is natuurlijk heel indrukwekkend. En soms zie je iets online voorbij komen wat je zo indrukwekkend vindt, dat je er van baalt dat je het zelf niet kan. Maar niet getreurd, grote kans dat je het ook zelf kan doen. Denk bijvoorbeeld werken met epoxy hars. 

 

Iets maken met epoxy

Epoxy biedt namelijk verschillende mogelijkheden dan welk ander materiaal dan ook. Zo is een combinatie van epoxy en hout erg interessant en gemakkelijk te maken door iedereen. Maar hoe het allemaal werkt en wat er mee kan, dat leggen we in deze blog graag uit.

 

Epoxy, of epoxy hars, is een tweecomponentenmateriaal dat verhardt als het binnen enkele uren wordt gemend en vervolgens wordt verwerkt als bijvoorbeeld gesneden, geslepen of gepolijst. 

 

Het is ook zo dat verschillende harsen reageren op UV-straling. De hars wordt dan vaak in een heldere vorm aangeboden en heeft daarbij de neiging om geel uit te slaan wanneer het in contact komt met zonlicht en niet volledig transparant blijft. Niet getreurd, er zijn namelijk verschillende epoxyharsen die wel tegen UV-straling kunnen en dus transparant blijven ook als ze in contact komen met bijvoorbeeld zonlicht. 

 

Verschillen in epoxy hars

Er is ook nog een verschil met hardheid bij verschillende epoxyharsen. De ene hars blijft na uitharden een beetje zacht na de uitharding. Andere harsen worden heel hard na uitharding en zullen dan ook minder flexibel zijn. Dit kan je natuurlijk goed gebruiken wanneer je bijvoorbeeld gebruiksvoorwerpen gaat maken. Denk bijvoorbeeld aan keukenborden, tafelbladen en andere voorwerpen die veel gebruikt gaan worden. En ook is er een voordeel dat het veel harsen na uitharding ook nog krasbestendige zijn. En dat maakt het in de vorm van gebruiksvoorwerpen wel erg handig uiteraard. 

 

Epoxyhars en hout combineren

Het is mogelijk om epoxy en hout te combineren. Dit zie je ook vaak op filmpjes op Instagram langs komen. Maar wil je dit gaan doen, dan moet je wel met een paar puntjes rekening houden. Je moet namelijk zorgen dat je het hout gereed maakt om te gebruiken en in contact te brengen met de hars. Daarna moet je de hars mengen zodat je het daarna kan gieten bij het hout. En je moet natuurlijk altijd voorzichtig te werk gaan en zorgen dat je veilig werkt. Want veiligheid staat altijd voorop uiteraard. En misschien lukt het de eerste keer niet helemaal hoe je wilt. Daarom is het goed om klein te beginnen voordat je iets groots gaat maken. 

Laatste Nieuws

De processierups bestrijden doe je zo!

De processierups zorgt ook dit jaar weer voor problemen. Zo vind je ze terug in bossen, maar ook in...

De voordelen van planten op kantoor

We spenderen steeds meer van onze werktijd op kantoor. Het is daarom van groot belang dat de kantoorruimte een...

Nike hardloopschoen geschikt voor iedereen!

Heb jij nou veel ervaring met hardlopen? Of begin jij juist net met hardlopen? In beide gevallen zijn nike...

Heeft je website een dedicated server nodig?

Virtuele server, dedicated server, shared server, VPS… de servers zijn er in meerdere varianten en hebben meerdere namen. Maar...

Jouw bedrijf indekken tegen calamiteiten

Het laatste dat je wilt is dat jouw harde werk teniet wordt gedaan door vervelende voorvallen. Het kan dan...

Een prefab woning: wat is dat precies?

Wil je profiteren van een kwalitatief goede woning tegen lagere kosten? Het geprefabriceerde huis is in dat geval een...

Must read

De processierups bestrijden doe je zo!

De processierups zorgt ook dit jaar weer voor problemen....

De voordelen van planten op kantoor

We spenderen steeds meer van onze werktijd op kantoor....

AanbevolenGerelateerd
voor jou