Financieel Hoe dek je ongeplande uitgaven door een ongeval?

Hoe dek je ongeplande uitgaven door een ongeval?

Wanneer je uitgaven hebt als gevolg van een ongeval, is het verstandig dat je op zoek gaat naar een redelijke vergoeding. Het onderzoeken van alle aspecten van je fysieke en financiële verliezen is nodig om te bepalen wat eerlijk en redelijk is in je letselclaim.

Een ongeval-gerelateerde uitgave en de kosten die hieruit voortkomen, kunnen variëren van een paar euro tot wel honderden euro’s. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van deze uitgaven, moet je alle uitgaven nauwgezet bijhouden en alle bonnetjes bewaren. Wanneer je gewond raakte bij een auto-ongeluk dat veroorzaakt werd door de nalatigheid van een andere automobilist, heb je recht op vergoeding van je de schadeposten. Typische voorbeelden van schade zijn materiele schade, kosten voor gezondheidszorg, een onmiddellijk verlies van inkomen, en lijden en pijn.

Materiële schade

De kosten van reparatie of vervanging van jouw voertuig en van andere eigendommen die bij het ongeluk beschadigd werden, kunnen tot materiële schade gerekend worden. Denk hierbij aan kleding, juwelen of andere persoonlijke bezittingen die op het moment van het ongeluk in jouw auto aanwezig waren.

Kosten voor gezondheidszorg

Ambulancediensten, ziekenhuisverblijf, doktersbezoeken, medische behandeling, revalidatiediensten, medicijnen en alle andere medische diensten die je als gevolg van het ongeval krijgt, kunnen tot je medische uitgaven gerekend worden.

Het onmiddellijke inkomensverlies

Wanneer je als gevolg van een ongeval arbeidsongeschikt wordt, en van jouw verwondingen herstelt, mis je inkomen. Onder dit gederfde loon vallen alle gederfde inkomsten als gevolg van bijvoorbeeld een blijvende of langdurige invaliditeit.

Lijden en pijn

De werkelijke mate van pijn die je ondergaat, emotioneel ongemak, geestelijke kwelling, angst, depressie en verlies van levenskwaliteit, zijn allemaal voorbeelden van pijn en lijden die je als gevolg van het letsel kunt ondervinden.

Hoewel elk van deze zaken een verschillende geldwaarde kan hebben, behelzen ze allemaal uitgaven die in aanmerking komen voor een vergoeding. In de veel gevallen ben jij, het slachtoffer, verantwoordelijk voor je eigen kosten, maar in het geval van persoonlijk letsel is de aansprakelijke partij of de verzekering verantwoordelijk.

Dit is een wettelijke verplichting in Nederland en geldt zowel voor de kosten van juridische bijstand als voor alle andere uitgaven bij het ontvangen van deskundig advies. Denk aan de schadevergoeding belasting, vervangende materialen voor de auto, gemist inkomen of dokterskosten.

De schuldige partij is gewoonlijk verantwoordelijk voor de kosten van een letselschadeadvocaat

Want als de schuld van de tegenpartij bewezen is, moet die partij volgens de wet alle juridische kosten en andere schadeposten (zoals de kosten van een medisch deskundige) vergoeden. Daardoor zal in veel situaties de aansprakelijkheidsverzekering de kosten van de advocaat in zijn geheel betalen.

Wanneer je een letselschadeadvocaat in de arm neemt en niet zeker weet hoeveel dit jou gaat kosten, hoef je toch niet bezorgd te zijn. Wanneer de tegenpartij schuldig blijkt, zijn de kosten van een letselschadeadvocaat nihil en het inschakelen van een letselschadeadvocaat kost je dan ook geen geld.

De kosten van de letselschadeadvocaat en het proces kunnen verhaald worden op degene die de schade veroorzaakte, volgens artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek. Dat is, zonder twijfel, erg prettig. De kosten voor juridische hulp kunnen snel oplopen, vooral bij letselschadezaken die veel tijd vergen voordat ze opgelost zijn.

Wat lastig kan worden, is het claimen van letselschade. Gelukkig kan letselschadeadvocaat Utrecht bijdragen bij het verhalen van de kosten op de tegenpartij.

 

 

Laatste Nieuws

Duurzamer in de auto stappen met behulp van carsharing

In de bruisende drukte van een grote stad is mobiliteit een cruciale factor. Met een overvloed aan mensen die...

Ontdek de voordelen van liposomale vitamine D3 en apigenine kopen

De wereld van gezondheid en welzijn is vol met ontelbare supplementen en voedingsstoffen die beloven je gezondheid te verbeteren....

Alles wat je moet weten over het gebruik van een separator

De wereld van technologie en machines kan soms een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende apparaten en instrumenten,...

Wijnen in je restaurant

In de wereld van culinaire kunst en gastronomie speelt wijn een cruciale rol bij het versterken van de smaakbeleving...

AanbevolenGerelateerd
voor jou