WonenHoe vind je een goede schilder?

Hoe vind je een goede schilder?

Zodra je van plan bent om je huis te verbouwen of te gaan renoveren krijg je te maken met vakmensen, zoals schilders. Die zijn vooral handig om in te schakelen als je zelf niet zo handig bent met schilderen of andere klussen. In deze blog lees je wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je een goede schilder inhuurt.

Wat kost een schilder?

De kosten van een schilder verschilt per type werk. Een buitenschilder zal tussen de €30 en €50 per uur vragen terwijl een binnenschilder gemiddeld €30 tot €40 per uur vraagt. Hierbij zijn niet altijd de materiaalkosten meegenomen in de prijs. Vraag dit na bij de schilder en vraag ook of er per vierkante meter betaald kan worden. De totaalprijs voor de werkzaamheden is afhankelijk van een aantal zaken; de materiaalkosten, het voorbereidende werk en eventuele voorrijkosten.

Waar vind je een schilder?

Het makkelijkste is natuurlijk om aan vrienden of kennissen te vragen of zij nog goede schilders weten. Ga echter nooit alleen op hun woord af. Zorg dat je reviews en ervaringen van andere klanten leest, bekijk de website en vraag bij drie bedrijven een offerte op. Dit kan eenvoudig via Google. Voer bijvoorbeeld ‘schilder den bosch’ in, zodat je de juiste regio te pakken hebt. Je kunt ook gebruik maken van een verzamelsite, zoals Trustoo. Voer hier de regio in, specifieer de werkzaamheden door aan te geven om welke afmetingen, materialen en afwerkingen het gaat, en krijg alle offertes in je mailbox.

Het is fijn als het bedrijf langskomt om een reële offerte te maken naar aanleiding van de uit te voeren werkzaamheden. Zo kunnen ze met eigen ogen bekijken wat er van ze verwacht wordt, en misschien hebben ze nog wel goede ideeën over de afwerking. Vraag ook na wanneer er gestart kan worden met de werkzaamheden en wanneer ze klaar denken te zijn. Heb je eenmaal een aantal offertes binnen? Check dan even of de bedrijven lid zijn van een branchevereniging of beschikken over een keurmerk. Lees ook de Algemene Voorwaarden goed door. Hier staat in hoe de garantie geregeld is, de betalingswijze en de geschillenregeling. Zodra je de opdracht verleent aan een bedrijf ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Afspraken maken met het bedrijf

Naast het vergelijken van de verschillende bedrijven is het ook verstandig om als je eenmaal akkoord gaat duidelijke afspraken te maken. Zet alle afspraken die jullie maken op papier, zoals het totaalbedrag en de aanbetaling. Het kan voorkomen dat er sprake is van meerkosten. Zorg dat prijs van de meerkosten ook op papier wordt gezet.

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou