ZakelijkKantoorplanten verbeteren je productiviteit

Kantoorplanten verbeteren je productiviteit

 

Uit onderzoeken is gebleken dat planten op kantoor niet alleen gezellig staan, maar ook nog eens een positief effect hebben op je productiviteit. Iedereen kan wel eens wat extra zuurstof gebruiken tijdens een lange vergadering of misschien kalmeer jij je ogen door af en toe in het groen te staren.

Deze planten laten zich niet overschaduwen

Een kantoorplant heeft ontelbaar veel voordelen. Zo reinigen ze de lucht en verbeteren de werksfeer én ze verhogen je productiviteit en voorkomen oogirritatie. Maar eerst: wat als je helemaal geen groene vingers hebt? Geen probleem! Ook met twee linkerhanden kan jij van deze groene rakkers je nieuwe beste vriend maken. Heb je weinig zonlicht op kantoor? In de grote kamerplant schaduw doen grote kamerplanten het fantastisch. 

Elke plant heeft een voordeel

Ook altijd zo’n last van je ogen na een hele dag schermstaren? Wist je dat je ogen het beste ontspannen door de kleur groen? Met een plant in de hoek krijgen je kijkers wat rust. Daarnaast vermindert het kijken naar deze kleur stress en kan het helpen bij angst en paniek. De kleur groen heeft dus direct een positieve invloed op je fysieke en mentale gezondheid. Naast dat ze er prachtig uitzien, doen deze groene vrienden nog veel meer goeds voor je werkplek. Dit wist je nog niet over kantoorplanten:

  • Planten verbeteren de luchtkwaliteit door koolstofdioxide en andere schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Stoffering of apparaten zoals printers en scanners kunnen nog wel eens voor een vervuilde lucht zorgen. Planten kunnen klachten als hoofdpijn, keelpijn en oogirritatie voorkomen. 
  • Ze verhogen de luchtvochtigheid in het pand, waardoor jij met een fris hoofd de dag doorkomt. Ook helpen ze hiermee de temperatuur te regulieren. Nooit meer te droge kamers door hoge verwarming, of zweten in de zomer. Doe er je voordeel mee.
  • Kantoorplanten verminderen werkstress en zorgen voor een ontspannen sfeer. Hierdoor verhogen ze de productiviteit, creativiteit en verbeteren de algemene gemoedstoestand van iedereen op kantoor. 
  • Grote planten absorberen zelfs een deel van het geluid. Vooral in betonnen of rumoerige ruimtes dus echt een must!

Tot slot is een groot voordeel natuurlijk de uitstraling en het imago van de ruimte waarin je de planten neerzet. De ruimtes zullen fris ogen, inspireren en groei stimuleren, voor jou, alle werknemers en collega's. Nieuwe potentiële klanten voelen zich meteen thuis. Win-win-win.

Of je nu werkgever of werknemer bent, een cactusje op je bureau zet of bladeren in alle hoeken, een investering in deze bikkels is het dubbel en dik waard. Ze betalen zich in no time terug.

En, heb je al bedacht hoe je ze gaat noemen?

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou