Algemeen Het inhuren van een lasbedrijf voor verschillende klussen

Het inhuren van een lasbedrijf voor verschillende klussen

-

In Nederland zijn er veel verschillende banen, waardoor iedereen gespecialiseerd is in zijn of haar eigen vak. Zo zul je je dagelijks bezighouden met je eigen werkzaamheden, maar komt het ook wel eens voor dat er iets uitgevoerd met worden waar je zelf weinig verstand van hebt. Je zou ervoor kunnen kiezen om de klus zelf uit te voeren, maar kun je de klus ook laten uitvoeren door een specialist die erg veel ervaring heeft op dit gebied. Lassen is hier een voorbeeld van. Er zijn vele lasbedrijven te vinden die gespecialiseerd zijn in booglassen, TIG lassen en MIG lassen!

Verschillende lastechnieken

Voor iedere klus zijn er verschillende technieken uit te voeren, zo ook bij het lassen. De lasmethode Tungsten Inert Gas, ook wel TIG lassen of booglassen genoemd, is een lasmethode voor roestvast, aluminium en staalplaat. Een lasbedrijf werkt met eigen, goed gespoelde lasspecialisten en hebben zij erg veel ervaring op dit gebied. De kwaliteit van het laswerk ligt erg hoog en is de levertijd relatief laag, waardoor de klus snel en kwalitatief uitgevoerd kan worden. 

TIG lassen is onderdeel van de vier hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Series en Assemblage. Het TIG lassen wordt gedaan met een wolfraamelektrode en is het een vorm van booglassen die bij uitstek geschikt is voor het lassen van dun plaatmateriaal in roestvaste staalplaat, aluminium en stalen platen. Door het kleine en gefocuste lasproces, tonen doorlassingen van blijvende lassen een fraai eindresultaat en ziet de oplevering er zeer professioneel en kwalitatief uit. 

MIG lassen

Een andere lasmethode die erg veel gebruikt wordt, is MIG lassen. Bij MIG lassen, ofwel Metal Inert Gas, is het lasproces gelijk. Het verschil zit hem alleen in het gas dat de lasbedrijven gebruiken bij deze methode. MIG lassen is vooral in te zetten bij complexe en meer gangbare lasvormen. Je hoeft hierbij niet te werken met erg dun plaatmateriaal en werk je vooral met iets wat grovere en grote materialen. MIG lassen is zeer geschikt voor gerobotiseerd lassen en is het een veelzijdige en snelle vorm van elektrisch booglassen. De lasnaad vult zichzelf met afsmeltende massieve draad, die zal dienen als toevoegmateriaal tijdens het laswerk. Als beschermgas tijdens het MIG lassen kun je menggas of CO2 gebruiken, maar kun je ook een combinatie hiervan gebruiken. Het is een populaire techniek in de lastechniek, waardoor het zeker aan te raden is om hier meer kennis van op te doen en je wellicht te specialiseren in dit vakgebied!

Laatste Nieuws

Hoe voorkom je dat er bij je wordt ingebroken?

Het is van belang dat je je veilig voelt in je eigen huis. Als dit niet het geval is,...

Heb je nog een oude motor of auto op de oprit staan? Verkoop hem!

Er zijn erg veel mensen die in het bezit zijn van een oude auto of motor en hier niks...

Zo verdien je net even wat meer meer met je winkel!

Het runnen van een eigen winkel is zeer uitdagend en leuk. Dagelijks krijg je te maken met onverwachte situaties...

Een financiële basis als nieuwe uitdaging!

Een vaste baan maar toch toe aan iets nieuws? Echter heb je het huishouden, de boodschappen, je kappersafspraak en...

De perfecte inrichting voor jouw thuiskantoor

Thuiswerken wordt steeds normaler. Ondanks dat we nu weer steeds vaker op kantoor mogen werken, kiezen sommige bedrijven ervoor...

Automatiseren van bedrijfsprocessen: ERP

Wil jij jouw bedrijfsprocessen automatiseren en vraag jij je af hoe je dit het beste kunt doen? Goed nieuws!...

Must read

Hoe voorkom je dat er bij je wordt ingebroken?

Het is van belang dat je je veilig voelt...

Heb je nog een oude motor of auto op de oprit staan? Verkoop hem!

Er zijn erg veel mensen die in het bezit...

AanbevolenGerelateerd
voor jou