AlgemeenHet inhuren van een lasbedrijf voor verschillende klussen

Het inhuren van een lasbedrijf voor verschillende klussen

In Nederland zijn er veel verschillende banen, waardoor iedereen gespecialiseerd is in zijn of haar eigen vak. Zo zul je je dagelijks bezighouden met je eigen werkzaamheden, maar komt het ook wel eens voor dat er iets uitgevoerd met worden waar je zelf weinig verstand van hebt. Je zou ervoor kunnen kiezen om de klus zelf uit te voeren, maar kun je de klus ook laten uitvoeren door een specialist die erg veel ervaring heeft op dit gebied. Lassen is hier een voorbeeld van. Er zijn vele lasbedrijven te vinden die gespecialiseerd zijn in booglassen, TIG lassen en MIG lassen!

Verschillende lastechnieken

Voor iedere klus zijn er verschillende technieken uit te voeren, zo ook bij het lassen. De lasmethode Tungsten Inert Gas, ook wel TIG lassen of booglassen genoemd, is een lasmethode voor roestvast, aluminium en staalplaat. Een lasbedrijf werkt met eigen, goed gespoelde lasspecialisten en hebben zij erg veel ervaring op dit gebied. De kwaliteit van het laswerk ligt erg hoog en is de levertijd relatief laag, waardoor de klus snel en kwalitatief uitgevoerd kan worden. 

TIG lassen is onderdeel van de vier hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Series en Assemblage. Het TIG lassen wordt gedaan met een wolfraamelektrode en is het een vorm van booglassen die bij uitstek geschikt is voor het lassen van dun plaatmateriaal in roestvaste staalplaat, aluminium en stalen platen. Door het kleine en gefocuste lasproces, tonen doorlassingen van blijvende lassen een fraai eindresultaat en ziet de oplevering er zeer professioneel en kwalitatief uit. 

MIG lassen

Een andere lasmethode die erg veel gebruikt wordt, is MIG lassen. Bij MIG lassen, ofwel Metal Inert Gas, is het lasproces gelijk. Het verschil zit hem alleen in het gas dat de lasbedrijven gebruiken bij deze methode. MIG lassen is vooral in te zetten bij complexe en meer gangbare lasvormen. Je hoeft hierbij niet te werken met erg dun plaatmateriaal en werk je vooral met iets wat grovere en grote materialen. MIG lassen is zeer geschikt voor gerobotiseerd lassen en is het een veelzijdige en snelle vorm van elektrisch booglassen. De lasnaad vult zichzelf met afsmeltende massieve draad, die zal dienen als toevoegmateriaal tijdens het laswerk. Als beschermgas tijdens het MIG lassen kun je menggas of CO2 gebruiken, maar kun je ook een combinatie hiervan gebruiken. Het is een populaire techniek in de lastechniek, waardoor het zeker aan te raden is om hier meer kennis van op te doen en je wellicht te specialiseren in dit vakgebied!

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou