Financieel Nog even en cryptocurrency Ethereum krijgt grote update! Wat...

Nog even en cryptocurrency Ethereum krijgt grote update! Wat gaat dit met de koers doen?

Bitcoin zal inmiddels een hele hoop mensen bekend in de oren klinken, maar ben je ook bekend met Ethereum? Deze op een na populairste cryptocurrency is al jaren op de markt, heeft een flinke achterban en ondergaat binnenkort – op 1 december – een belangrijke vernieuwing waar met smart of wordt gewacht. Wat is Ethereum eigenlijk en wat gaat de langverwachte update betekenen voor de Ethereum koers?

Blockchain-technologie

Ethereum is, net zoals het bekendere Bitcoin, een cryptocurrency; een digitaal alternatief voor ons huidige geld dat draait op zogeheten blockchain-technologie. Zowel de Bitcoin blockchain als de Ethereum blockchain zijn gedecentraliseerde databases die bestaan uit blocks met transactiedata. Deze blokken met transacties zijn gekoppeld aan elkaar middels cryptografie. Zo is de verbinding tussen deze blokken en daarmee ook de aanmaak van nieuwe blokken onderhevig aan complexe wiskundige problemen die moeten worden opgelost. Het gebruik van cryptografie, in combinatie met het gegeven dat alle deelnemers van een dergelijk blockchain-netwerk een exacte kopie bezitten van alle transactiegegevens, zorgt ervoor dat de data op het netwerk niet kan worden veranderd zonder dat dit opvalt. Zo valt een fout of bewust gesjoemel met de data direct op; dit komt de transparantie en veiligheid van een blockchain-netwerk ten goede. Zie hier waarom met name Bitcoin veel aandacht kreeg als alternatief voor geld, na de bankencrisis van 2008!

Ethereum

Wat maakt Ethereum dan anders dan Bitcoin? Hoewel beide cryptocurrencies zijn en daarmee digitale valuta op een blockchain-netwerk, verschillen deze wat betreft insteek. Bitcoin is, zoals hierboven al even benoemd, in het leven geroepen als alternatief voor het huidige financiële systeem. Daarmee is Bitcoin puur bedoeld als betaalmiddel. Ethereum gaat hierin een stap verder en maakt het mogelijk dat er op het netwerk decentraal applicaties kunnen worden uitgevoerd. Dit houdt in dat er programma’s en taken kunnen worden uitgevoerd zonder dat daar een derde partij aan te pas komt.

Een van de decentrale applicaties die kan worden uitgevoerd zijn smart contracts; dat zijn digitale contracten waarvan de afspraken op de Ethereum blockchain zijn vastgelegd. Wordt er door de bij een transactie betrokken partijen voldaan aan de voorwaarden in een contract, dan worden de in het contract opgenomen taken uitgevoerd. Stel dat de eigendomspapieren van een stuk land op de Ethereum blockchain zijn vastgelegd, dan kan er in een smart contract bijvoorbeeld worden opgenomen dat het stuk land alleen van eigenaar veranderd als er voor het stuk land betaald is, de koper zich heeft gelegitimeerd en de verkoper akkoord heeft gegeven. Bij deze voorwaardelijke koop is dan geen derde partij nodig om het geheel te overzien!

De langverwachte update

Binnenkort ondergaat Ethereum een update genaamd Serentiy, waarmee het blockchain-netwerk veiliger en sneller zou moeten worden. De voornaamste verandering zit in de manier waarop transacties worden gevalideerd. Nu gebeurt dat middels miners. Miners valideren transacties aan de hand van cryptografie; het arbeidsintensieve oplossen van wiskundige problemen dat eerder in dit artikel werd genoemd. Na de update zal het valideren berusten op staking. Bij staking worden transacties gevalideerd door deelnemers aan het netwerk die hun activa – de cryptocurrency Ethereum – uitlenen aan het netwerk. Als beloning ontvangen stakers rente over de uitgeleende activa. Het idee is dat stakers inzet zullen tonen om de veiligheid van hun eigen lening aan het netwerk te waarborgen.

En de Ethereum koers dan?

Dan blijft de grote vraag wat dit met de koers van Ethereum gaat doen! Ondanks een lichte correctie van de koers is de waarde van de cryptocurrency namelijk enorm gestegen in aanloop naar de update die gepland staat voor 1 december. Gaat de uitrol volgens plan, dan zijn verdere stijgingen zeker niet uitgesloten! Wil je zelf Ethereum kopen en mee speculeren met de markt? Zorg dan dat je een simpel investeringsplan hebt waarin je bepaalt hoeveel je investeert, wanneer je instapt en wanneer je uitstapt. Zo ben je zo goed mogelijk voorbereid!

Laatste Nieuws

Duurzamer in de auto stappen met behulp van carsharing

In de bruisende drukte van een grote stad is mobiliteit een cruciale factor. Met een overvloed aan mensen die...

Ontdek de voordelen van liposomale vitamine D3 en apigenine kopen

De wereld van gezondheid en welzijn is vol met ontelbare supplementen en voedingsstoffen die beloven je gezondheid te verbeteren....

Alles wat je moet weten over het gebruik van een separator

De wereld van technologie en machines kan soms een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende apparaten en instrumenten,...

Wijnen in je restaurant

In de wereld van culinaire kunst en gastronomie speelt wijn een cruciale rol bij het versterken van de smaakbeleving...

AanbevolenGerelateerd
voor jou