Zakelijk Rijwerk goed onderhouden, hoe pak je dit aan?

Rijwerk goed onderhouden, hoe pak je dit aan?

Het aanschaffen van rijwerk, als bijvoorbeeld een graafmachine, bulldozer of heftruck, is een grote investering. Je wil dan ook zo lang mogelijk kunnen profiteren van de machines die je gekocht hebt. Om hiervoor te zorgen, is het van belang de machines goed te onderhouden. Zo dien je bijvoorbeeld regelmatig een onderhoudscheck in te plannen, zodat slijtage direct wordt opgemerkt en rijwerkonderdelen tijdig vervangen kunnen worden. Hieronder zetten we 3 tips voor het goed onderhouden van rijwerk voor jou op een rijtje!

Ga zorgvuldig te werk

Ga ten eerste zorgvuldig te werk en verdiep je in de machine. Dit lijkt voor de hand liggend, maar ervaring leert dat dit op de werkplaats niet altijd gebeurd. Bij veel bedrijven wordt er geregeld met soortgelijke machines gewerkt en daarom lijkt het van minder groot belang om het volledige instructieboekje door te lezen bij aankoop van een nieuwe machine. Begrijpelijk, maar toch kun je er veel profijt van hebben als je dit juist wel doet. Zo geeft de fabrikant in het instructieboekje vaak aan welke smeermiddelen het best gebruikt kunnen worden, hoe vaak de olie vervangen moet worden, en ga zo maar door. Het doornemen van het instructieboekje is daarom een kleine moeite en kan je uiteindelijk veel voordeel opleveren.

 

Onderhoudschecks regelmatig inplannen

Plan ten tweede met regelmaat een onderhoudscheck in of maak een volledig onderhoudsplan. Door hier meer regelmaat en structuur in aan te brengen, zorg je ervoor dat er niks over het hoofd wordt gezien en dat je er tijdig bij bent als er iets vervangen moet worden. Met name voor bedrijven waarbij er op de werkplaats met diverse machines wordt gewerkt, is het belangrijk hier structuur in aan te brengen. Alle machines kunnen zo overzichtelijk in kaart worden gebracht en indien er problemen zijn, kan dit worden genoteerd. Vervolgens kun je direct aftekenen wanneer er een onderhoudscheck is gepleegd. 

Preventief onderhoud bij een specialist

Naast zelf met regelmaat een onderhoudscheck uit te voeren, is het tot slot ook verstandig eens in de vijf jaar voor preventief onderhoud langs te gaan bij een specialist. Het is in dit geval handig op zoek te gaan naar een specialist die beschikt over de rijwerkonderdelen van het merk van jouw machine. Zo kunnen de onderdelen die (te ver) zijn gesleten, direct worden vervangen. 

Heb jij bijvoorbeeld een graafmachine van Caterpillar en is slijtage zichtbaar? Zorg er dan voor dat de specialist die je benadert voor een onderhoudscheck over cat onderdelen beschikt. Zo kunnen de onderdelen direct worden vervangen en kan jij weer aan de slag!

Laatste Nieuws

De voordelen van een Riese & Müller elektrische fiets

Je hebt ze vast wel eens gezien: mensen die op een elektrische fiets rijden. Het lijkt alsof ze moeiteloos...

Deze moderne kledingmerken zorgen voor de beste winter outfits

Het is voor heren ieder seizoen weer belangrijk om te zorgen voor stijlvolle outfits. Op deze manier kan je...

Hoe werkt een factuur matching systeem?

Hoe werkt een factuur matching systeem? De financiële administratie is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf. Het bijhouden van alle...

Dankzij The Padellers speel je padel in heel Nederland

Het spelen van een sport is ontzettend leuk om te doen. Dankzij een sport kan je namelijk gezond in...

AanbevolenGerelateerd
voor jou