Wonen Geef je badkamer een boost

Geef je badkamer een boost

Het afgelopen jaar is er veel geklust in huis. Mensen gaven de muren van hun woonkamer een nieuwe kleur, er kwam nieuw laminaat in de gang en ook de hele tuin moest op de schop. Daarnaast werd er een fijne werkplek gecreëerd voor het thuiswerken, en misschien wat extra sfeerverlichting in de slaapkamer opgehangen. Maar vergeten we niet iets? Ook je badkamer kan misschien wel een make-over gebruiken. Wellicht heb je alleen een nieuwe badmat nodig, maar je kunt ook je bad omruilen voor een douchecabine om meer ruimte te creëren. Of gewoon je huidige douchegordijn vervangen voor iets mooiers. Douchecabines zijn er in allerlei soorten en maten, en van verschillende materialen. Je kunt kiezen voor een douche deur van glas, als dat bij de inrichting van je badkamer past.

Chique maar simpel

Een glazen douchewand heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere douchewanden of douchegordijnen. Glas is een erg sterk materiaal dat niet snel zijn kwaliteit verliest, behalve door krassen. Maar krassen komen in een badkamer zelden voor, omdat je daar als het goed is geen scherpe spullen of materialen gebruikt, en je ook geen kleding met ritsen en dergelijke draagt in de buurt van je douchecabine. Dat risico is dus minimaal. En in tegenstelling tot hard plastic, steen of andere materialen zul je dus minder snel last hebben van verkleuringen en slijtage. De douchewand blijft dus lang mooi.

Denk groot

Door te kiezen voor een transparante douchecabine wordt de badkamer optisch groter. Dat is een voordeel als je in een klein appartement woont met een krappe badkamer, maar het is ook een mooie uitkomst als je juist een grote badkamer hebt, die je nog wat ruimtelijker wilt laten lijken. Het voelt tijdens het douchen ook veel minder krap als je door de cabine heen kunt kijken. Die beslaat na een tijdje natuurlijk wel, maar het licht schijnt er nog steeds door heen, dus dat scheelt nog steeds een beetje. Bovendien ziet het er mooi uit. Glas is tijdloos, past door zijn transparante kenmerken bij vrijwel alle vormen van interieur en stijl, en zal niet snel vloeken met de omgeving.

Makkelijk schoon te houden

Is werkelijk alles aan een glazen douchewand te verkiezen boven douchewanden van ander materiaal? Veel mensen associëren glazen douchewanden met veel schoonmaakwerk, omdat je het snel ziet als het een beetje smoezelig wordt. Dat is natuurlijk niet meer dan bij andere materialen, maar je ziet het wel eerder. Het schoonmaken is gelukkig niet moeilijk. Het voordeel van een douchecabine is dat je tijdens het douchen al het grootste deel van het schoonmaakwerk kunt doen. Als je er dan na het douchen even langsgaat met een trekker, ben je al een heel eind. Tegen de verkalking kun je af en toe wat azijn in een sprayflesje gebruiken, of in de winkel een nog grondiger antikalk middel aanschaffen. Dat glas meer werk is, is een illusie. Waarschijnlijk houd je het zelfs schoner dan bijvoorbeeld een douchegordijn, omdat je daar de vlekken minder snel op opmerkt.

Laatste Nieuws

De voordelen van een Riese & Müller elektrische fiets

Je hebt ze vast wel eens gezien: mensen die op een elektrische fiets rijden. Het lijkt alsof ze moeiteloos...

Deze moderne kledingmerken zorgen voor de beste winter outfits

Het is voor heren ieder seizoen weer belangrijk om te zorgen voor stijlvolle outfits. Op deze manier kan je...

Hoe werkt een factuur matching systeem?

Hoe werkt een factuur matching systeem? De financiële administratie is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf. Het bijhouden van alle...

Dankzij The Padellers speel je padel in heel Nederland

Het spelen van een sport is ontzettend leuk om te doen. Dankzij een sport kan je namelijk gezond in...

AanbevolenGerelateerd
voor jou