Zakelijk Zo maak je een effectieve personeelsplanning 

Zo maak je een effectieve personeelsplanning 

Als bedrijf is het een belangrijk onderdeel om een effectieve en vlotte personeelsplanning te maken. Door een goede personeelsplanning te hebben kun je het optimale halen uit het bedrijf en laat je tijd nooit onbenut. In deze blog vind je tips over het maken van een vlotte en effectieve personeelsplanning. 

Het begrip begrijpen: personeelsplanning 

De letterlijke betekenis van personeelsplanning is het plannen van personeel. Het gaat hier niet alleen om uren verdelen, maar ook om het verdelen van de taken. Het doel bij personeelsplanning is om zo effectief mogelijk de werktijd en capaciteit van het bedrijf te managen. Dit houdt dus in dat je de juiste personen inschakelt voor de taken waar zij goed in zijn zodat het bedrijf zo optimaal en efficiënt mogelijk kan draaien door middel van duidelijkheid en logica. 

Duidelijkheid voor het personeel 

Duidelijkheid voor het personeel is dus erg belangrijk bij het maken en delen van een personeelsplanning en een hulpmiddel hiervoor kan werken in de Cloud zijn. Het voordeel hiervan is dat de planning altijd en overal toegankelijk is en altijd ingezien kan worden. Dit is handiger dan bijvoorbeeld een Excel-bestand wat naar iedereen doorgestuurd moet worden en bij elke verandering opnieuw rond moet gaan. In de Cloud is een aanpassing meteen zichtbaar voor iedereen en daardoor blijft verwarring bespaard. 

Ruimte bieden 

Een andere factor die noodzakelijk is bij een vlotte personeelsplanning is dat er ruimte moet zijn voor uitval. Als medewerkers in een onvoorziene situatie komen waardoor ze niet kunnen werken dan moet er ruimte zijn hiervoor. Op deze manier hou je het personeel tevreden en dat is noodzakelijk voor een bedrijf. Flexibel plannen is dus een must. Het idee is om bijvoorbeeld werknemers als ‘reserve’ in te plannen zodat er altijd mensen zijn die het werk over kunnen nemen als dit nodig is, waardoor de taken dus gewoon worden uitgevoerd. 

Ruim van tevoren plannen 

Een planning moet ruim van tevoren gemaakt en gedeeld worden. Wanneer dit het geval is weten de werknemers wanneer ze op het werk verwacht worden en plannen ze op deze dagen geen andere dingen. Wanneer er tijdig een planning wordt gemaakt dan kunnen de medewerkers nog aangeven wanneer ze niet kunnen werken en dan kan dit ook nog aangepast worden in de planning. Laat de medewerkers dus zelf op tijd doorgeven wanneer zij niet aanwezig kunnen zijn en hou de communicatie helder. Op deze manier verbeter je de werksfeer en dus ook de bedrijfsvoering.

Laatste Nieuws

Je geld investeren, het kan op deze manieren

Het is van belang om op een verstandige manier met je geld om te gaan. Dat is iets wat...

Tips voor ouders die weinig vrije tijd hebben

Het is fantastisch om ouder te zijn. Als je kinderen hebt, ben je het hier vast en zeker mee...

Het vele houtgebruik bij woningen

Hout is een heel mooi element dat veel wordt gebruikt bij de bouw en het interieur van woningen. Hout...

Het is fijn om je veilig te voelen thuis

Als je een nieuwe woning hebt dan wil je dat deze erg veilig is. Je wilt als je in...

AanbevolenGerelateerd
voor jou