Zakelijk Zo maak je een effectieve personeelsplanning 

Zo maak je een effectieve personeelsplanning 

Als bedrijf is het een belangrijk onderdeel om een effectieve en vlotte personeelsplanning te maken. Door een goede personeelsplanning te hebben kun je het optimale halen uit het bedrijf en laat je tijd nooit onbenut. In deze blog vind je tips over het maken van een vlotte en effectieve personeelsplanning. 

Het begrip begrijpen: personeelsplanning 

De letterlijke betekenis van personeelsplanning is het plannen van personeel. Het gaat hier niet alleen om uren verdelen, maar ook om het verdelen van de taken. Het doel bij personeelsplanning is om zo effectief mogelijk de werktijd en capaciteit van het bedrijf te managen. Dit houdt dus in dat je de juiste personen inschakelt voor de taken waar zij goed in zijn zodat het bedrijf zo optimaal en efficiënt mogelijk kan draaien door middel van duidelijkheid en logica. 

Duidelijkheid voor het personeel 

Duidelijkheid voor het personeel is dus erg belangrijk bij het maken en delen van een personeelsplanning en een hulpmiddel hiervoor kan werken in de Cloud zijn. Het voordeel hiervan is dat de planning altijd en overal toegankelijk is en altijd ingezien kan worden. Dit is handiger dan bijvoorbeeld een Excel-bestand wat naar iedereen doorgestuurd moet worden en bij elke verandering opnieuw rond moet gaan. In de Cloud is een aanpassing meteen zichtbaar voor iedereen en daardoor blijft verwarring bespaard. 

Ruimte bieden 

Een andere factor die noodzakelijk is bij een vlotte personeelsplanning is dat er ruimte moet zijn voor uitval. Als medewerkers in een onvoorziene situatie komen waardoor ze niet kunnen werken dan moet er ruimte zijn hiervoor. Op deze manier hou je het personeel tevreden en dat is noodzakelijk voor een bedrijf. Flexibel plannen is dus een must. Het idee is om bijvoorbeeld werknemers als ‘reserve’ in te plannen zodat er altijd mensen zijn die het werk over kunnen nemen als dit nodig is, waardoor de taken dus gewoon worden uitgevoerd. 

Ruim van tevoren plannen 

Een planning moet ruim van tevoren gemaakt en gedeeld worden. Wanneer dit het geval is weten de werknemers wanneer ze op het werk verwacht worden en plannen ze op deze dagen geen andere dingen. Wanneer er tijdig een planning wordt gemaakt dan kunnen de medewerkers nog aangeven wanneer ze niet kunnen werken en dan kan dit ook nog aangepast worden in de planning. Laat de medewerkers dus zelf op tijd doorgeven wanneer zij niet aanwezig kunnen zijn en hou de communicatie helder. Op deze manier verbeter je de werksfeer en dus ook de bedrijfsvoering.

Laatste Nieuws

Een vloer bepaalt de sfeer in het bedrijf

Binnen het interieur is het belangrijk om goed na te denken over bepaalde onderdelen. De vloer speelt bijvoorbeeld een...

Denk jij na over de toekomst?

Financieel lastige tijden zijn aangebroken. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe ze een financiële buffer kunnen creëren...

Wordt 2023 het jaar van de dino coins?

Al ruim tien jaar lang is de cryptomarkt in ontwikkeling en steeds meer mensen nemen deel aan deze markt....

De voordelen van een financial lease

Als je een auto hebt, hoef je niet afhankelijk te zijn van openbaar vervoer of andere mensen om je...

AanbevolenGerelateerd
voor jou