Wonen Een handige slanghaspel is ideaal voor je tuin

Een handige slanghaspel is ideaal voor je tuin

De lente staat weer voor de deur of is eigenlijk officieel al begonnen. Het wordt dus weer tijd om flink aan het werk te gaan in je tuin. Je zult weer regelmatig je tuin moeten beregenen en je planten water moeten geven. Daarvoor kun je online een waterslang bestellen en ook een handige slanghaspel. Kies voor een waterslang met een sproeikop die je op verschillende standen kunt instellen. Zo kun je alle planten én je gras precies die hoeveelheid water geven die ze nodig hebben. Een handige slanghaspel heet niet voor niets zo. Zo'n ding is dus echt handig. Je zorgt er met een handige slanghaspel namelijk voor dat je tuinslang niet in de knoop raakt en dat deze altijd geschikt is voor gebruik.

Welke handige slanghaspel is echt handig voor mij?

Aan welke handige slanghaspel jij het meeste plezier zult beleven hangt af van een paar factoren. Zo is een vaste slanghaspel aan je gevel daar alleen écht handig als je op die plek ook de buitenkraan hebt zitten. Is dat niet het geval? Dan kun je kiezen voor een slanghaspel op wielen. Deze kun je met een eind slang bevestigen aan je binnenkraan en de tuinslang verder afrollen naarmate je verder de tuin in loopt.

Waar moet je rekening mee houden?

De kans dat water achterblijft in de tuinslang, ook als je deze hebt opgerold op de slanghaspel, is zeer aanwezig. Het is dus wel zo verstandig om de slanghaspel, met de tuinslang, vorstvrij op te bergen na het laatste gebruik in het najaar. Ook het afsluiten van de buitenkraan kan veel ellende voorkomen. Ook de slanghaspel die je aan de gevel hebt bevestigd kun je het best naar binnen halen aan het eind van het jaar. Maar er is meer. Zorg dat je tuinslang niet in de volle zon hangt. Het kunststof waarvan de slang gemaakt is kan heel wat hebben, maar weersinvloeden kunnen er toch voor zorgen dat de slang poreus wordt. Dat is natuurlijk zonde!

Ruim de tuinslang en de haspel altijd netjes op

Zoals met alle gereedschap is goed opbergen het halve werk. Je zorgt er dan voor dat het meeste water uit de slang loopt en dat er geen knopen in komen te zitten. Ook wil je altijd voorkomen dat een slang een "knik" krijgt waardoor het water niet door kan stromen. Door er na iedere sproeibeurt even de tijd voor te nemen de boel netjes op te ruimen, heb je er het langst plezier van.

Laatste Nieuws

Het is fijn om je veilig te voelen thuis

Als je een nieuwe woning hebt dan wil je dat deze erg veilig is. Je wilt als je in...

Apparaten kan je voor jouw onderneming ook tijdelijk gaan huren

Het is binnen ieder bedrijf belangrijk om tegenwoordig gebruik te kunnen maken van IT. Dit is nou eenmaal een...

De beste zakelijke relatiegeschenken

Een goed netwerk met waardevolle contacten is van immens groot belang. Men zegt wel eens ‘Het gaat er niet...

Het land van de pizza’s en de renaissance

De zomer is aangebroken en het duurt nog maar een paar weken voor de vakanties weer beginnen. Menig familie...

AanbevolenGerelateerd
voor jou