AlgemeenNek- en rugklachten? Zo kun je deze voorkomen

Nek- en rugklachten? Zo kun je deze voorkomen

Naarmate we ouder worden, merken we dat ons lichaam steeds gevoeliger wordt voor pijn. Zo krijgen veel mensen vanaf een bepaalde leeftijd meer last van nek- en rugklachten. Met name mensen die veel achter de computer of laptop zitten en de hele dag op een stoel zitten voor hun werk krijgen op den duur last van hun rug. Maar ook mensen die veel bewegen en sporten kunnen hun lichaam soms blesseren, zeker als ze met zware gewichten werken. In deze blogpost lees je wat je kunt doen bij nek- en rugklachten.

Creëer een werkplek die je houding ondersteunt

Nek- en rugklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende reden is een slechte houding of blessure aan de nek of rug van langdurig zitten, bukken, tillen of staan. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen als je last hebt van nek- of rugklachten. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om je werkplek in te richten zodat het je houding beter ondersteunt. Als je veel achter een bureau zit is het verstandig om te investeren in een ergonomische bureaustoel die je volledig kunt aanpassen naar jouw lichaam. Maar wat je ook steeds vaker ziet zijn mensen die kiezen voor een staan-bureau. Dit is een bureau waarvan je de hoogte kunt aanpassen. Zo kun je ervoor kiezen om te zitten, maar ook om staand op je computer of laptop te werken. Staan-bureaus kunnen lichamelijke klachten aanzienlijk verminderen.

Let bij het sporten extra goed op je houding

Sporters hebben ook geregeld last van lichamelijke klachten en blessures. Hoe gezond sporten ook voor ons is, als je het op de verkeerde manier doet, kan het al snel problemen opleveren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je tijdens het hardlopen goede schoenen gebruikt met vering, zeker als je op straat hardloopt. De schokken die je lichaam opvangt elke keer als jij je voet met snelheid neerzet kunnen op den duur zorgen voor problemen in de knieen, maar ook in je rug. Ook als je aan krachttraining doet is het ontzettend belangrijk dat je goed op je lichaamshouding let. Zeker als je oefeningen doet waarbij je rug een verhoogde kans op blessures heeft, zoals back squats en deadlifts met zware gewichten.

Maak een afspraak bij de fysio of chiropractor

Heb je last van nek- en rugklachten en wil je hier graag van af? Dan kan het raadzaam zijn om naar een specialist te gaan die jouw klachten kan behandelen. Zo kun je voor rugklachten bijvoorbeeld een afspraak met een chiropractor maken. Maar ook een fysiotherapeut kan je helpen met lichamelijke klachten. Woon je in de omgeving Hilversum? Maak dan een afspraak bij een fysio hilversum en hopelijk ben je snel weer van je klachten af.

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou