WonenAlles wat je moet weten over het kopen en...

Alles wat je moet weten over het kopen en onderhouden van een gevel

Een huis is ontworpen door een architect en is vaak opgebouwd uit een aantal verschillende bouwkundige onderdelen. Deze onderdelen van het huis zullen samen een mooi en goed functionerend huis vormen. Je wilt natuurlijk het liefst dat je huis er zo mooi mogelijk uitziet en zoveel mogelijk waard is. Om dit voor elkaar te krijgen is het van een groot belang dat er een mooie gevel op je huis zit. Een gevel is terug te vinden aan de voorkant van het huis en zit er vanwege meerdere redenen.

De structuur van een gevel

De grootte van je gevel is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je huis is. Hoe groter je huis is des te groter je gevel zal zijn. Ook is het erg belangrijk wat voor huis je in woont. Bij een rijtjeshuis zal de gevel vaak maar uit een onderdeel bestaan. Dit terwijl je bij een vrijstaand huis vaak wel 4 of meer onderdelen hebt van de gevel. Een gevel is vaak opgebouwd uit meerdere delen. Vanaf de buitenkant zie je een deel, maar er zit ook nog een deel aan de binnenkant van het huis. De binnenmuur en buitenmuur van een gevel worden over het algemeen gescheiden door een spouw. Dit is een holle ruimte die met ankers de twee verschillende muren verbindt.

Verschillen tussen gevels

Een gevel kun je op verschillende plekken aanschaffen. Bij De Jong Glas en Gevel is er een groot assortiment en eigenlijk wel voor elk huis wat moois. De gevels zijn te onderscheiden op verschillende plekken. Zo wordt tegenwoordig aan elke gevel een energielabel gekoppeld. Dit houdt in dat er op basis van de structuur van gevel wordt bepaald hoe goed deze is voor het energieverbruik. De gevel dient namelijk ook voor het isoleren van je huis. 

Wanneer een gevel verouderd is het aan te raden om een gevelreiniging te doen. Als je dit niet doet, zul je misschien koude lucht of zelfs vocht door de gevel heen kunnen voelen komen. Na welke periode je een nieuwe gevel nodig hebt, is een beetje afhankelijk van de ligging van het huis. Een gevel van dezelfde kwaliteit die afgelegen en uit de wind staat zal vele malen langer meegaan dan de gevel ergens bij een boerderij. Ook kun je door je gevel tussendoor goed te onderhouden de levensduur verlengen. Een gevel heeft last van verpulverend metselwerk en zal dan ook van tijd tot tijd een renovatie nodig hebben.

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou