WonenAlles wat je moet weten over het kopen en...

Alles wat je moet weten over het kopen en onderhouden van een gevel

Een huis is ontworpen door een architect en is vaak opgebouwd uit een aantal verschillende bouwkundige onderdelen. Deze onderdelen van het huis zullen samen een mooi en goed functionerend huis vormen. Je wilt natuurlijk het liefst dat je huis er zo mooi mogelijk uitziet en zoveel mogelijk waard is. Om dit voor elkaar te krijgen is het van een groot belang dat er een mooie gevel op je huis zit. Een gevel is terug te vinden aan de voorkant van het huis en zit er vanwege meerdere redenen.

De structuur van een gevel

De grootte van je gevel is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je huis is. Hoe groter je huis is des te groter je gevel zal zijn. Ook is het erg belangrijk wat voor huis je in woont. Bij een rijtjeshuis zal de gevel vaak maar uit een onderdeel bestaan. Dit terwijl je bij een vrijstaand huis vaak wel 4 of meer onderdelen hebt van de gevel. Een gevel is vaak opgebouwd uit meerdere delen. Vanaf de buitenkant zie je een deel, maar er zit ook nog een deel aan de binnenkant van het huis. De binnenmuur en buitenmuur van een gevel worden over het algemeen gescheiden door een spouw. Dit is een holle ruimte die met ankers de twee verschillende muren verbindt.

Verschillen tussen gevels

Een gevel kun je op verschillende plekken aanschaffen. Bij De Jong Glas en Gevel is er een groot assortiment en eigenlijk wel voor elk huis wat moois. De gevels zijn te onderscheiden op verschillende plekken. Zo wordt tegenwoordig aan elke gevel een energielabel gekoppeld. Dit houdt in dat er op basis van de structuur van gevel wordt bepaald hoe goed deze is voor het energieverbruik. De gevel dient namelijk ook voor het isoleren van je huis. 

Wanneer een gevel verouderd is het aan te raden om een gevelreiniging te doen. Als je dit niet doet, zul je misschien koude lucht of zelfs vocht door de gevel heen kunnen voelen komen. Na welke periode je een nieuwe gevel nodig hebt, is een beetje afhankelijk van de ligging van het huis. Een gevel van dezelfde kwaliteit die afgelegen en uit de wind staat zal vele malen langer meegaan dan de gevel ergens bij een boerderij. Ook kun je door je gevel tussendoor goed te onderhouden de levensduur verlengen. Een gevel heeft last van verpulverend metselwerk en zal dan ook van tijd tot tijd een renovatie nodig hebben.

Laatste Nieuws

Waarom is moderne airconditioning belangrijk voor je huis?

Als het gaat om het comfort van je huis, speelt temperatuurregeling een belangrijke rol. We hebben allemaal die zwoele...

Waarom verzekeringen belangrijk zijn

Verzekeringen, sommigen vinden het maar een gedoe, anderen kunnen er niet zonder. Waar je ook bij hoort, het is...

Verbeter je online zichtbaarheid: seo, linkbuilding en social media tips!

In een wereld waar online aanwezigheid steeds belangrijker wordt, is het essentieel om je website te optimaliseren en je...

Duurzamer in de auto stappen met behulp van carsharing

In de bruisende drukte van een grote stad is mobiliteit een cruciale factor. Met een overvloed aan mensen die...

AanbevolenGerelateerd
voor jou