Wonen De perfecte inrichting voor jouw thuiskantoor

De perfecte inrichting voor jouw thuiskantoor

Thuiswerken wordt steeds normaler. Ondanks dat we nu weer steeds vaker op kantoor mogen werken, kiezen sommige bedrijven ervoor om hun personeel thuis te laten werken. Het is daarom belangrijk om, net als op kantoor, een fijne werkplek te creëren. Hoe je dat doet, lees je in deze blog.

Kies een plek

Of je nu groot of klein woont, je kunt altijd ergens een plekje vrijmaken in je huis voor een thuiswerkplek. Heb je een kleine woning? Denk dan eens aan een inklapbaar bureau. Deze klap je zo dicht na een dag werken. Je kunt ook een plek vrijmaken in de woonkamer of keuken. Zorg in ieder geval dat je goed zit. Alleen zo houd je de dag vol en voel je je na een drukke dag ook nog fit. Probeer een werkplek in de slaapkamer te vermijden. Mocht je wel gaan voor een werkplek in de slaapkamer, scheid dan het werkgedeelte zoveel mogelijk van het slaapgedeelte. Dit is beter voor je nachtrust.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Tijdens het werken is het fijn als alle spullen die je nodig hebt, binnen handbereik liggen. Heb je een werkplek in de woonkamer of slaapkamer? Dan is het belangrijk om je werkspullen weer op te bergen, zodra je van je werkmodus afgaat. Zo kun je na een dag werken ook weer heerlijk ontspannen in deze ruimte. Dit is erg belangrijk voor je gezondheid. Berg dus al je werkspullen op in een opbergbox of tas, die je erbij kunt pakken als je gaat werken en waar je alles in kunt stoppen aan het einde van je werkdag.

Goed licht

Naast een fijne zitplek en voldoende opbergruimte, is ook licht erg belangrijk. Je blijft namelijk een stuk energieker gedurende de dag met de juiste verlichting. Heb je veel ramen in je huis? Dat is erg fijn, maar je wil natuurlijk niet dat het licht net in je beeldscherm schijnt.

Raamdecoratie waarmee je zelf kunt spelen met de lichtinval, kan daarom superfijn zijn. Denk aan houten jaloezieën van Veneta.com. Met de verstelbare lamellen bepaal je zelf of je het licht volledig binnen wil laten, door de lamellen volledig open te doen. Of juist een klein beetje licht. Ook duo rolgordijnen passen perfect in een thuiskantoor.

Kleur en decoratie

Kleuren hebben invloed op je stemming. Groen heeft een kalmerend effect en is daarmee goed voor je productiviteit. Ook kleuren zoals geel, oranje, blauw, paars en bruin wekken positieve gevoelens op. En iedereen weet dat je productiviteit omhoogvliegt als je je goed voelt. Laat deze kleuren terugkomen in je decoratie, zoals kaarsen, fotolijsten of mappen. Of in de kleuren op de muur. Ga bijvoorbeeld voor een mooie donkerblauwe accentmuur en zet een aantal planten neer. Planten zuiveren ook nog eens de lucht en zorgen voor een fijne atmosfeer. Ideaal voor je thuiswerkplek.

Laatste Nieuws

Duurzamer in de auto stappen met behulp van carsharing

In de bruisende drukte van een grote stad is mobiliteit een cruciale factor. Met een overvloed aan mensen die...

Ontdek de voordelen van liposomale vitamine D3 en apigenine kopen

De wereld van gezondheid en welzijn is vol met ontelbare supplementen en voedingsstoffen die beloven je gezondheid te verbeteren....

Alles wat je moet weten over het gebruik van een separator

De wereld van technologie en machines kan soms een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel verschillende apparaten en instrumenten,...

Wijnen in je restaurant

In de wereld van culinaire kunst en gastronomie speelt wijn een cruciale rol bij het versterken van de smaakbeleving...

AanbevolenGerelateerd
voor jou