WonenHet vele houtgebruik bij woningen

Het vele houtgebruik bij woningen

Hout is een heel mooi element dat veel wordt gebruikt bij de bouw en het interieur van woningen. Hout geeft een warme en knusse uitstraling aan een woning. Het geeft extra karakter aan een huis, meer uitstraling. Verder past het ook bij elke woonstijl en geeft het je huis een natuurlijke look. Daarbij is hout ook een duurzame keuze, het is hernieuwbaar en heeft minder impact dan bijvoorbeeld beton of staal. Op het gebied van hout zijn er ook heel veel soorten, zo vind iedereen wel een bepaald hout dat hij of zij mooi vindt. Door hout na te bewerken kan je het hout ook nog een hele andere uitstraling geven.

Houtsoorten 

Er zijn heel veel boomsoorten en zo ook vele houtsoorten. Elk houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen en uiterlijke kenmerken. Over het algemeen worden de houtsoorten vaak ingedeeld in twee groepen, hardhout en naaldhout. Hardhout wordt vaak gemaakt van loofbomen, dat zijn bomen waaraan bladeren groeien. Naaldhout wordt zoals de naam al doet suggereren, gemaakt van naaldbomen. Over het algemeen zijn loofbomen duurzamer, omdat loofbomen minder snel groeien dan naaldbomen. Hardhout wordt ook vaak toegepast buiten voor constructies, damwanden in de tuin of voor onderliggers bij vlonders. Het voordeel van naaldhout is dat het eenvoudiger te bewerken is. Daarom wordt naaldhout ook vaak gebruikt voor binnentoepassingen. Door hout te impregneren gaat het langer mee en wordt het hout duurzamer. Door bijvoorbeeld naaldhout te impregneren kan het ook goed gebruikt worden buitenshuis. Voorbeelden van bekende naaldhout soorten zijn:  vurenhout, grenenhout, douglas, rabat, western red cedar, yellow pine en lariks. Voorbeelden van hardhout soorten zijn: eikenhout, iroko, mahonie, meranti, merbau, maple, orgeon pine, azobe en bankirai.

Toepassingen van hout 

Hout kan gebruikt worden voor vele toepassingen in en om het huis. Zo ook voor bijvoorbeeld gevels. Wanneer je opzoek bent naar houten gevelbekleding kan Fraké Noir een goede optie zijn. Het heeft namelijk een aantal unieke eigenschappen, allereerst is het stijlvol, karakteristiek en stootvast. Verder is het door thermische verduurzaming ook nog eens heel duurzaam. Hierdoor wordt het vaak gebruikt bij het creëren van moderne zeer strakke gevels. Maar ook voor bijvoorbeeld het bekleden van bergingen en tuin- en geluidsschermen. Verder zijn er ook veel kozijnprofielen hout. Dit hout wordt vaak meerdere keren behandeld om zo goed tegen alle weersomstandigheden te kunnen. Ze zijn beschikbaar in verschillende modellen om zo bij elke woning te passen. Verder wordt hout ook onder ander gebruikt voor pergola’s, steigers, tuinhuizen, vlonders, borders in de tuin, meubels en nog veel meer. 

Laatste Nieuws

Waarom online meubels kopen een goed idee is

Online winkelen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, en dat geldt ook voor het kopen van meubels...

De nieuwste trends in wintersportmode voor mannen

Als jij een man bent die graag op de hellingen staat, dan weet je dat het belangrijk is om...

Waarom risicobeheer essentieel is in de bouwsector

Als je ooit betrokken bent geweest bij een bouwproject, dan weet je dat er altijd risico's zijn. Deze kunnen...

Je verbouwing opfleuren met Sigma S2U Gloss

Als je een verbouwing plant, wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes perfect is. Dat betekent ook...

AanbevolenGerelateerd
voor jou