WonenHet vele houtgebruik bij woningen

Het vele houtgebruik bij woningen

Hout is een heel mooi element dat veel wordt gebruikt bij de bouw en het interieur van woningen. Hout geeft een warme en knusse uitstraling aan een woning. Het geeft extra karakter aan een huis, meer uitstraling. Verder past het ook bij elke woonstijl en geeft het je huis een natuurlijke look. Daarbij is hout ook een duurzame keuze, het is hernieuwbaar en heeft minder impact dan bijvoorbeeld beton of staal. Op het gebied van hout zijn er ook heel veel soorten, zo vind iedereen wel een bepaald hout dat hij of zij mooi vindt. Door hout na te bewerken kan je het hout ook nog een hele andere uitstraling geven.

Houtsoorten 

Er zijn heel veel boomsoorten en zo ook vele houtsoorten. Elk houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen en uiterlijke kenmerken. Over het algemeen worden de houtsoorten vaak ingedeeld in twee groepen, hardhout en naaldhout. Hardhout wordt vaak gemaakt van loofbomen, dat zijn bomen waaraan bladeren groeien. Naaldhout wordt zoals de naam al doet suggereren, gemaakt van naaldbomen. Over het algemeen zijn loofbomen duurzamer, omdat loofbomen minder snel groeien dan naaldbomen. Hardhout wordt ook vaak toegepast buiten voor constructies, damwanden in de tuin of voor onderliggers bij vlonders. Het voordeel van naaldhout is dat het eenvoudiger te bewerken is. Daarom wordt naaldhout ook vaak gebruikt voor binnentoepassingen. Door hout te impregneren gaat het langer mee en wordt het hout duurzamer. Door bijvoorbeeld naaldhout te impregneren kan het ook goed gebruikt worden buitenshuis. Voorbeelden van bekende naaldhout soorten zijn:  vurenhout, grenenhout, douglas, rabat, western red cedar, yellow pine en lariks. Voorbeelden van hardhout soorten zijn: eikenhout, iroko, mahonie, meranti, merbau, maple, orgeon pine, azobe en bankirai.

Toepassingen van hout 

Hout kan gebruikt worden voor vele toepassingen in en om het huis. Zo ook voor bijvoorbeeld gevels. Wanneer je opzoek bent naar houten gevelbekleding kan Fraké Noir een goede optie zijn. Het heeft namelijk een aantal unieke eigenschappen, allereerst is het stijlvol, karakteristiek en stootvast. Verder is het door thermische verduurzaming ook nog eens heel duurzaam. Hierdoor wordt het vaak gebruikt bij het creëren van moderne zeer strakke gevels. Maar ook voor bijvoorbeeld het bekleden van bergingen en tuin- en geluidsschermen. Verder zijn er ook veel kozijnprofielen hout. Dit hout wordt vaak meerdere keren behandeld om zo goed tegen alle weersomstandigheden te kunnen. Ze zijn beschikbaar in verschillende modellen om zo bij elke woning te passen. Verder wordt hout ook onder ander gebruikt voor pergola’s, steigers, tuinhuizen, vlonders, borders in de tuin, meubels en nog veel meer. 

Laatste Nieuws

Waarom is moderne airconditioning belangrijk voor je huis?

Als het gaat om het comfort van je huis, speelt temperatuurregeling een belangrijke rol. We hebben allemaal die zwoele...

Waarom verzekeringen belangrijk zijn

Verzekeringen, sommigen vinden het maar een gedoe, anderen kunnen er niet zonder. Waar je ook bij hoort, het is...

Verbeter je online zichtbaarheid: seo, linkbuilding en social media tips!

In een wereld waar online aanwezigheid steeds belangrijker wordt, is het essentieel om je website te optimaliseren en je...

Duurzamer in de auto stappen met behulp van carsharing

In de bruisende drukte van een grote stad is mobiliteit een cruciale factor. Met een overvloed aan mensen die...

AanbevolenGerelateerd
voor jou